Lyt til artiklen:

Høtyven bliver i laden: Frie Bønder vil i dialog med skatteminister

00:00
Hastighed: ???x
02:05

I foråret 2023 blev ejere af små og mellemstore landbrug, bekendt med hvilken katastrofal indflydelse den nye lov havde for deres liv og fremtid på landet.

Tusindvis af klagesager havnede på Vurderingsstyrelsens bord, hvor af en stor del blev afvist og siden anket til Skatteankestyrelsen, skriver organisationen Frie Bønder i en pressemeddelelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Organisationen Frie Bønder - Levende Land, har siden marts 2023, prøvet at komme i dialog med Skatteministeren, hvilket kun har resulteret i et udvalg, der har til opgave at drøfte en mulig omkategorisering til naturejendomme.

En kategorisering de på ingen måde er interesseret i, da det i stor udstrækning vil gøre det umuligt at drive landbrug.

De små traditionelle landbrug drives i stor udstrækning med stor respekt for naturen. Mange som økologiske forsøgsgårde med permakultur-, skov-, og regenerativt landbrug.

Frie Bønder - Levende Land er af den opfattelse, at store dele af livet på landet nu forsvinder med en endnu større hastighed end før, såfremt vurderingsloven for ejendomme på landet ikke bliver justeret eller helt taget af bordet.

De ser gerne at loven rulles tilbage til før 2017, så de kan få ro til at passe deres landbrug.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Da politikerne tilsyneladende ikke har mulighed for at sætte sig ind i lovens reelle konsekvenser og for de manglende lovlighed, har de primo april sendt et brev til samtlige folketingsmedlemmer og ministre, der uddyber deres synspunkter.

De tror stadig på dialog og at vores demokrati fungerer, men de mener dialogen reelt skal være gensidig mellem magthavere og borgere.

- Vores traktorer, leen og høtyven står stadig i laden, da vi mener samtale er det vigtigste våben til ændringer i samfundet, skriver organisationen Frie Bønder.