Lyt til artiklen:

Velas udlodder millioner efter stærkt regnskab

00:00
Hastighed: ???x
01:45

Abonnementsartikel

Til trods for prisudfordringer og inflation leverer Velas et stærkt resultat på knapt syv millioner kroner, hvoraf størstedelen udloddes til ejerforeningerne.

Selvom de globale finans- og råvaremarkeder har været tumultariske for virksomheder verden over og især for de danske landmænd, har Velas formået at komme styrket ud af 2022, det skriver de i en pressemeddelelse på baggrund af det seneste regnskab i rådgivningsvirksomheden.

Bundlinjen i Velas lander på 6,8 millioner kroner, og heraf bliver 4,5 millioner kroner udloddet til de ni ejerforeninger bag virksomheden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er helt naturligt glad over, at vi i Velas endnu en gang formår at levere et stort overskud, der kommer vores ni ejerforeninger til gode. God rådgivning er en nødvendighed for, at vi kan opretholde vores høje, faglige niveau ude på de danske bedrifter, og jeg er enormt stolt af, at Velas her lægger sig helt i front. Samtidig er udlodningerne med til at sikre vores foreningers politiske virke til gavn for vores samlet set mange tusinde medlemmer, siger Nis Kristian Hjort, bestyrelsesformand i Velas.

Stærkere drift

Velas fremhæver en stærk drift som den primære driver bag resultatet, og driften var da også højere i 2022 end året før. forinden. Som alle andre virksomheder har enkeltstående tilfælde såsom energipriser, der for året steg over 51 procent, og priser på indkøb, der ligeledes steg voldsomt, været en betingelse, man skulle manøvrere ud fra.

- Det vidner om, at vores dygtige og arbejdsomme medarbejdere virkelig gør deres for at være ude hos vores landmandskunder og hjælpe dem med de udfordringer, de selv står i. Resultatet er medarbejdernes fortjeneste, og det skal de have en kæmpe tak for hver og en, afslutter Jacob Christiansen, administrerende direktør i Velas.