Lyt til artiklen:

Bestseller-milliardær investerer stort millionbeløb i First Farms

00:00
Hastighed: ???x
03:35

Anders Holch Povlsen, stifter af Heartland-koncernen investerer 186 millioner kroner i FirstFarms. Med investering får Heartland-koncernen en ejerandel på 10,77 procent af Firstfarms, skriver FirstFarms i en pressemeddelelse.

Med kapitaltilførslen i form af en rettet aktieemission og udstedelse af konvertible obligationer er FirstFarms stærkt rustet til at eksekvere på sin ambitiøse "Strategi 2028", hvor målsætningen er at øge omsætningen og indtjeningen med 100 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det skal blandt andet ske ved organisk vækst og opkøb. Det er således aftalt, at bruttoprovenuet på 186 millioner kroner skal anvendes til FirstFarms videre udvikling og implementering af FirstFarms strategi, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Samtidig fortsætter FirstFarms udviklingen mod en mere bæredygtig drift.

- Det er med glæde og stolthed, at vi har tiltrukket en så stor og anerkendt investor. Vi deler værdisæt med Heartland-koncernen og har et interessefællesskab omkring jord, landbrug, natur og miljø. Med Heartland-koncernen i ejerkredsen styrkes vores muligheder for at eksekvere på vores planer og for at nå vores målsætninger, siger Anders H. Nørgaard, administrerende direktør i FirstFarms A/S.

- Kapitaltilførslen giver desuden grobund til vores vision om at udvikle os til en af Europas bedst drevne og mest profitable virksomheder indenfor jordbrug og fødevarer, siger Anders H. Nørgaard.

Med kapitaltilførslen opnår Constantinsborg A/S - Constantinsborg -et selskab i Heartland-koncernen, en ejerandel af FirstFarms på 10,77 procent af aktiekapitalen, og såfremt Constantinsborg vælger at udnytte retten til at konvertere obligationen til aktier, vil Constantinsborg opnå en ejerandel på 18,78 procent baseret på det antal aktier, som tegnes i den rettede aktieemission.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Grøn omstilling

- I Heartland er vi glade for investeringen i FirstFarms, der stræber efter at etablere sig som en af Europas bedst drevne virksomheder inden for jordbrug og fødevarer. Samtidig, og ikke mindre vigtigt for os, adresserer og arbejder FirstFarms ambitiøst med den nødvendige klimaomstilling, som landbruget står overfor. Det glæder vi os til at blive en del af og følge, siger Lise Kaae, CEO i Heartland A/S.

Kapitaltilførslen gennemføres ved bestyrelsens beslutning dags dato om at forhøje FirstFarms' aktiekapital med nominelt 12.000.000 kroner nye aktier á nominelt 10,00 kroner ("Nye Aktier") mod kontant indbetaling af 81 kroner pr. aktie ved en rettet emission fra FirstFarms til Constantinsborg, skriver FirstFarms i pressemeddelelsen.

Bestyrelsen i FirstFarms har samtidig hermed besluttet at optage et lån på 89.100.000 kroner fra Constantinsborg mod udstedelse af konvertible obligationer uden fortegningsret for eksisterende aktionærer samt til at foretage den dertilhørende kapitalforhøjelse på maksimalt nominelt 11.000.000 kroner.

FirstFarms er engageret i både mælke-, grise- og planteproduktion i lande som Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn og Rumænien.