Lyt til artiklen:

Tican lå 37 uger over Danish Crown: Vi var nødt til at sende et signal til landmændene

00:00
Hastighed: ???x
01:47

Det var ikke hverdagskost, da Tican en uge i marts 2023 udsendte sin notering. Noteringen var nemlig 20 øre højere, end den Danish Crown meldte ud. Dermed gik Tican enegang og tog et opgør med en politik om at følge Danish Crowns notering.

I 37 uger lagde Tican sig 20 øre over DC, og det var nødvendigt. Det siger Ticans administrerende direktør, Steen Sønnichsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg vidste godt, at vi ikke havde penge, men jeg kunne mærke, at landmændene mistede troen. Så vi var nødt til at sende et signal, siger Steen Sønnichsen i dag ved Danske Svineproducenters generalforsamling.

Han peger på, at det var nødvendigt at sende signalet til landmændene i en tid, hvor danske slagterier har kæmpet med konkurrencedygtigheden.

Tican sænker notering

Se også:

Tican sænker notering

- Jeg kan sige til mig selv, at selv om vi kun har slagtet på 60 procent, så har jeg givet alt ud, hvad jeg kan. Der har ikke været flere penge at give ud, men vi har gjort, hvad vi kunne. I forhold til konkurrencedygtigheden, så er vi ikke bedre, end vi er. Men jeg kan sige, at vi har gjort, hvad vi kunne, siger Steen Sønnichsen.

Han peger desuden på, at Tican ikke får røde tal i regnskabet for 2023 på baggrund af de 37 uger til trods for spekulationer fra salen. Nærmere kommer direktøren dog ikke regnskabstallene.

Der 37 uger lange vilde ridt stoppede 14. december 2023.