Lyt til artiklen:

Pronar øger produktionen med kæmpe fælgefabrik

00:00
Hastighed: ???x
02:15

I november 2023 blev en betydningsfuld milepæl nået, da Pronar officielt indviede sin tredje fælgefabrik som led i fejringen af selskabets 35-års jubilæum. Denne nye facilitet, der strækker sig over et område på cirka 20.000 kvadratmeter, forventes at øge Pronars produktion af hjul med op til to millioner enheder om året.

Pronar er allerede blandt de tre største hjulproducenter globalt med en årlig produktion på omkring en million fælge, og med den nye investering håber de at fordoble produktionen. Det er ikke blot mængden, der øges, men også fokus på forbedret produktkvalitet og større variation i dimensioner og parametre for pladeformning, oplyser Pronar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye produktionslinje er udstyret med kraftige presser, der kan håndtere stål op til 30 millimeter tykt, hvilket udvider Pronars evne til at forme stål fra 10 til 12 millimeter. Dette åbner mulighed for produktion af fælge med en diameter fra seks til 54 tommer og en bredde fra fire til 44 tommer, hvilket kun kan matchet af en anden fabrik i verden.

rich-media-2
Malerværkstedet står klar til at komme rigtig i gang. Foto: Pronar.

Den fuldautomatiserede produktionsproces i den nye fabrik er opdelt i fire zoner: Metalproduktion, malerværksted, lagerplads, kontorer og sociale rum. Med fire profileringssystemer, der former og samler fælgene og med kvalitetskontrol ved hjælp af lasere, sikrer Pronar, at alle hjul opfylder de standarder, de sætter.

Malerværkstedet er designet til at levere høj beskyttelse af stål gennem en 9-trins pulverlakeringsproces, inklusive zinkfosfatering for overlegen overfladebeskyttelse. Denne facilitet har en kapacitet til at male emner op til 700 kilo og opnår en gennemsnitlig malertid på blot 30 sekunder per emne.

Sergiusz Martyniuk, der er formand for Pronars bestyrelse, understreger virksomhedens stærke arv og ingeniørernes 25 års erfaring som afgørende faktorer for, at de kan levere produkter, der opfylder de højeste forventninger.