Lyt til artiklen:

Daltecs app fanger foder-problemer i opløbet

00:00
Hastighed: ???x
02:05

I et par år har Daltec tilbudt portionsfodringsanlæg med mulighed for at køre flere sektioner og strenge, og nu er anlægget oppe på tre strenge på samme styring.

- Det giver en kortere vej fra silo og til der, hvor vi skal fodre. Det sparer både energi og drifttimer, fortæller Frank Beuchert fra AskTeq, der har forhandlingen på foderanlæg fra Daltec.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Skal du optimere på din smågriseproduktion, så er det glidende foderovergang og ikke fasefodring, der skal til. Her kan vi fodre på sti-niveau, og vi kan gøre det elektronisk, siger Frank Beuchert.

Han fremhæver den app, som følger med portionsfodringsanlæggene, og som har fået en opgradering. Nu er det nemlig muligt at have flere anlæg tilknyttet den samme telefon, så man nemmere kan overvåge sine anlæg på flere sites.

Appen tillader at betjene anlægget, se status, afstille alarmer og genstarte systemet, hvis det skulle være nødvendigt.

- Og så har du i systemet en god feedback. Det fortæller dig, hvordan dagen er gået. Og med tre farver viser den dig status på sti-niveau. Rød er skidt, gul viser, at der er noget at være opmærksom på, og grøn er indenfor normalkurven. Så her kan du visuelt se manglende ædelyst og fange mange problemer i opløbet, fortæller Frank Beuchert.

Systemet kan desuden give en status på indholdet i fodersiloen, hvis ellers man selv husker at fortælle, hvor meget man har fyldt i siloen, når man fylder den. Systemet ved nemlig præcis, hvor meget det udfodrer, og kan derfor hele tiden beregne, hvor meget der er tilbage i siloen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Frank Beuchert fortæller videre, at Daltec også opgraderer eksisterende og ældre foderanlæg.

- Vi har en del ældre multimix-anlæg kørende, hvor vi skifter styringen. For styringen snakker også sammen med de gamle systemer, og så bygger vi en smule mekanisk om, hvis vi skal sektionere det.