Lyt til artiklen:

Regeringen har som mål at plante 250.000 hektar ny skov

00:00
Hastighed: ???x
02:46

Regeringen og aftalepartierne bag finansloven for 2024 har besluttet at styrke Klimaskovfonden med 100 millioner kroner. Det skal sikre mere skovrejsning og mere udtagning af lavbundsjord.

25 hektar klimaskov ved Novrup i Esbjerg Kommune. 98.423 nyplantede træer i Kjellerup i Silkeborg Kommune. Det er blot nogle af de i alt 77 projekter i 46 kommuner, som Klimaskovfonden har støttet, siden fonden blev etableret i foråret 2021.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For at styrke fondens projekter om skovrejsning og udtagning af lavbundsjord har regeringen og aftalepartierne bag finansloven for 2024 besluttet at styrke Klimaskovfonden med 100 millioner kroner i 2023.

- Vi skal have markant mere skov, end vi har i dag, og Klimaskovfonden er en vigtig medspiller i den private skovrejsning. Med denne ekstra bevilling på 100 millioner kroner forventer Klimaskovfonden at kunne etablere yderligere cirka 3.500 hektar skov og udtage 200 hektar lavbundsjord. Det er et lille, men vigtigt skridt på vejen mod vores målsætning om 250.000 hektar ny skov i Danmark, siger miljøminister Magnus Heunicke.

Regeringen vil fremlægge en ambitiøs skovplan med et mål om etablering af 250.000 hektar ny skov - svarende til et areal på størrelse med Lolland, Falster og Bornholm tilsammen. Det er knap 40 procent mere end det skovareal, der er i Danmark i dag.

Lavbundsjord

Klimaskovfondens indtil videre 77 projekter dækker over et samlet areal på 735 hektar fordelt på cirka 635 hektar skovrejsning og cirka 100 hektar lavbundsprojekter. Alle Klimaskovfondens skovprojekter får status som fredskov, hvilket betyder, at der skal være skov på arealet i al fremtid.

- Vi har brug for at sætte fuld fart på skovrejsningen i Danmark. I Klimaskovfonden glæder vi os over, at vi kan bidrage til regeringens målsætning om 250.000 hektar ny skov, og at et bredt flertal i Folketinget nu sætter flere midler af til det. Med ekstra midler kan vi plante flere træer og omdanne landbrugsjord til natur. Det er klimahandling, der samtidig beskytter drikkevand, mindsker kvælstofudledning, skaber mere plads til natur i det danske landskab og giver danskerne nye naturoplevelser, siger forperson for Klimaskovfonden, Kirsten Brosbøl.