Lyt til artiklen:

Svarer-rapport udsættes til 2024

00:00
Hastighed: ???x
01:20

Ekspertgruppen med professor Michael Svarer i spidsen har fået til opgave af regeringen til at lave forslag til redskaber til at reducere udledningen af klimagasser, præcis som samme gruppe har lavet en klimarapport til industrien. Men rapporten er udskudt ad flere omgange.

Forventningen har hidtil været, at det kunne ske i løbet af efteråret 2023. Ekspertgruppen melder i den forbindelse, at den er nået langt, men at det desværre ikke har vist sig muligt at afrapportere endeligt i efteråret 2023.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Formanden for ekspertgruppen, Michael Svarer, oplyser i meddelelsen til regeringen, at det skyldes forsinkelse af levering af data og databehandling, som skal indgå i ekspertgruppens arbejde. Det drejer sig bl.a. om opdatering af lavbundsjordkortene. Herefter har ekspertgruppen brug for yderligere tid til at færdiggøre rapporten og dens anbefalinger, skriver Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

- Det er ikke en let opgave, så havde andre lande nok lavet en regulering, sagde Michael Svarer, professor i økonomi, på L&F Delegeretmøde den 8. november.

Michael Svarer: Der er usikkerhed på alle fronter

Se også:

Michael Svarer: Der er usikkerhed på alle fronter