Lyt til artiklen:

CR11 titter frem i guldklæder

00:00
Hastighed: ???x
01:34

New Holland Agriculture præsenterer lige nu den splinternye CR11. Nyheden står som den eneste på hele messen og har modtaget guld i Innovation Awards til Agritechnica.

Den nye CR11 bygger videre på succesen fra den eksisterende serie af topmodeller inden for New Hollands mejetærskere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Inden længe vil det være 50-årsjubilæet for New Hollands Twin Rotor-teknologi i 2025, og den nye CR11 vil også fokusere på fordelene ved Twin Rotor-konceptet.

CR11 er udstyret med en 775 hk C16-motor, 2x24 tommer rotorer, en kornbeholder på 20.000 liter og en tømmehastighed på 210 liter pr. sekund.

New Hollands ingeniører har arbejdet mod målet om at udvikle en mejetærsker uden spild, og de har skabt en markant større og fuldautomatisk dobbelt soldkasse. Den nye Twin Clean soldkasse består i princippet af to dele, monteret efter hinanden, med to sæt over- og undersolde, to kornsnegle og to sæt lufttrykssensorer.

Styringen er fuldautomatisk for at sikre jævn materialebelastning, maksimal udnyttelse og et kornspild tæt på nul.

Den forøgede kornbeholder på 20.000 liter er udviklet for at matche maskinens øgede kapacitet og kan tømmes på under 100 sekunder, hvilket øger effektiviteten af korntransporten, ifølge New Holland...

rich-media-3
Vægten siger faktisk næsten det samme som en 10.90'er, som vi allerede kender, og det ligger i flere ombygninger og anderledes tænkninger. Foto: Esben Henneberg.