Lyt til artiklen:

L&F afviser principsag om ekspropriering

00:00
Hastighed: ???x
02:04

Den 27. oktober besluttede Landbrug & Fødevarers forretningsudvalg, at den fynske landmand Søren Koks sag ikke vil blive ført som en principsag.

Landbrug & Fødevarers landboretudvalg begrunder beslutningen om ikke at antage Søren Koks sag som en principsag, da der ikke vurderes at være juridisk mulighed for at opnå en generel dom, der kan få betydning for en stor nok gruppe medlemmer. Hermed opfyldes retningslinjerne for principsager ikke, skriver den fynske landboforening L&F Centrovice i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Søren Koks landbrug ved Fjelsted på Fyn har været kraftigt berørt af udvidelsen af Den Fynske Motorvej, anlæggelse af ny jernbane og nedgravning af en gasledning. Så meget, at Søren Kok siden 2019 har forsøgt at få sit landbrug eksproprieret, da han mister sit grundlag for at føre landbrug.

Både Ekspropriationskommissionen og Taksationskommissionen har givet Søren Kok medhold i sagen. Vejdirektoratet, der står for anlægningen af jernbanen, har dog anket sagen og vil lade den gå videre i retssystemet. Det kan forlænge sagen i flere år.

Landboforening vil have L&F med i fynsk slagsmål om ekspropriering

Se også:

Landboforening vil have L&F med i fynsk slagsmål om ekspropriering

Det er den fynske landboforening L&F Centrovice, der har indstillet sagen til Landbrug & Fødevarers landboretudvalg.

- Vi respekterer beslutningen, der er taget i Landbrug & Fødevarers forretningsudvalg. Vi i L&F Centrovice er naturligvis kede af beslutningen, men vi vil nu undersøge, om der andre muligheder for at hjælpe Søren Kok, og vi vil kæmpe for, at vi undgår, at andre kommer til at stå i samme situation, siger formand for L&F Centrovice, Torben Povlsen.

- I L&F Centrovices bestyrelse er der en klar forståelse for, at man ikke kan behandle en borger i det danske retssamfund på den måde, vi har set i Søren Koks tilfælde. Vi lader ikke et medlem i stikken, og vil bestræbe os på at støtte Søren Kok bedst muligt, siger Torben Povlsen.