Lyt til artiklen:

Centrovice vil have flere unge med

00:00
Hastighed: ???x
03:36

I samarbejde med udviklingsvirksomheden Fomento har L&F Centrovice dannet en netværksgruppe for fynske landboere mellem 25 og 40 år kaldet Centrovice Youth. Det skriver L&F Centrovice i en pressemeddelelse.

Netværksgruppen havde opstartsmøde i november sidste år, og tirsdag 20. februar sad 30 deltagere klar til andet møde, hvor der var fokus på den gode kommunikation.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Landbruget får meget opmærksomhed, og vi fylder godt i landskabet. Netop derfor er det vigtigt, at vi har fokus på kommunikationen udadtil. Fødevareerhvervet har ry for at være meget lukket for omverdenen, og derfor skal vi være mere åbne, involverende og konstruktive i vores kommunikation nu og i fremtiden. Deltagerne til arrangementet vil også gerne udvikle erhvervet i en retning, som mere følger den igangværende dagsorden, end man har gjort før. Hvordan, man kommunikerer, er meget vigtigt i den proces, siger stifter af Fomento, Frederik Petersen.

Indlægsholder Søren Møgelvang Nielsen, som har kommunikationserfaring fra Novo Nordisk og Danish Agro, fortalte salen om kommunikation som et vigtigt redskab til at forme landbruget fremadrettet. Her kom deltagerne selv med inputs, erfaringer og idéer til kommunikationen i udviklingen af landbruget.

Noget, der engagerer de unge, er nemlig fremtiden for landbrugserhvervet. Fremtiden og den næste generation er også et vigtigt emne for L&F Centrovice, som brugte netværksarrangementet til at præsentere et nyt initiativ i foreningens vedtægter.

Unge i bestyrelsen

Den fynske landboforening oplever en stærk tilkendegivelse for deres politiske arbejde - også fra de unge. Nyeste tiltag fra bestyrelsen er at få aktiveret flere unge på landet, og at deltage i udformningen af foreningens politik. Derfor har bestyrelsen lagt op til en ændring i foreningens vedtægter.

I dag er foreningens medlemmer opdelt i aktive medlemmer med grønt CVR-nummer og interessent-medlemmer, som er tilknyttet erhvervet. Derfor kommer L&F Centrovice med et nyt initiativ, der skal få flere unge med i foreningen og i bestyrelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I bestyrelsen arbejder vi på, at unge under 40 år med tilknytning til landet og landbruget skal kunne blive aktive medlemmer på lige fod med resten af de aktive medlemmer. Vi kalder det Ung Aktiv, og det indebærer, at et interessent-medlemskab kan blive konverteret til et aktivt medlemskab. På sigt skal det gerne udmønte sig i flere unge forenings - og bestyrelsesmedlemmer. Således kan vi være
med til at sikre den næste generation og involvere dem i de politiske processer, forklarer bestyrelsesmedlem i L&F Centrovice Mads West.

Der var opbakning til Ung Aktiv fra deltagerne, og flere udfyldte også en indmeldelsesblanket efter at være blevet præsenteret for initiativet. Blandt de unge var der også udtryk for, at man har savnet muligheden for politisk indflydelse, da det kræver et grønt CVR nummer, der, desværre for mange unge, ligger længere ude i fremtiden.

Ung Aktiv kræver en ændring i foreningens vedtægter, og det vil derfor kræve en vedtægtsændring der skal endeligt behandles ved L&F Centrovices generalforsamling 18. marts.