Lyt til artiklen:

Travl tid for skovfolket

00:00
Hastighed: ???x
02:04

Den kraftige Jenz-flishugger æder i rekordfart nedskårne nåletræer, og flisen køres med det samme bort fra Hampen Campingplads lidt sydvest for Silkeborg. Her er RL Skovservice fra Them i gang med et par dages effektiv vinteroprydning på campingpladsen.

- Vi klarer det hele, fældning, flisning og bortkørsel, i løbet af to dage, og så er vi videre. Det er en travl tid, og fra nu bliver det kun endnu travlere, fortæller indehaver Rene Løvborg, RL Skovservice, til Maskinbladet, da vi besøger campingpladsen midt i oktober.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Rene Løvborg er indehaver af RL Skovservice som han stiftede for næsten 25 år siden. Foto: Torben Jastram.

Det lidt lune efterår har udskudt flissæsonen en anelse, men nu er den i gang, og snart skal skovfolket også til at arbejde med juletræerne.

- Vores juletræssæson starter 24. oktober, så vi går en meget travl tid i møde, hvor vi i perioder arbejder med syv-dages arbejdsuger, forklarer han.

rich-media-3
Foto: Torben Jastram.

Især flisningen er en stor opgave, som strækker sig helt fem til sommerferien.

- I de kolde måneder kører vi flisen direkte på kraftvarmeværkerne, og til foråret begynder vi at lægge på lager derhjemme, fortæller Rene Løvborg, som til maj kan fejre, at det er 25 år siden, han stiftede sin virksomhed.

rich-media-4
Flisen køres med det samme til kraftvarmeværket. Foto: Torben Jastram.

Også naturgenopretning og nedbrydning

RL Skovservice tilbyder det meste indenfor skovservice - blandt andet skovning, træfældning, flishugning og andre opgaver som kræver en professionel skoventreprenør. Men virksomheden tilbyder også knusning samt etablering og oprensning af søer og åer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udover dette er RL Skovservice også travlt beskæftiget indenfor produktion og salg af juletræer, og virksomheden har cirka 100 hektar med nordmandsgran i omdrift. Man er således også totalleverandør indenfor dette felt og udfører opgaver som vedligeholdelse, opsætning af hegn, omlægning, oparbejdning af juletræer, udkørsel og læsning samt salg og rådgivning.

rich-media-6
Gravemaskinen med det kraftige skærehoved fældede træerne på campingpladsen. Foto: Torben Jastram.