Lyt til artiklen:

Midtjysk skoventreprenør med 10 Valtra- traktorer: Vi har en til enhver opgave

00:00
Hastighed: ???x
03:30

I Midtjylland, i smørhullet mellem Randers og Viborg, driver Heine Laursen og hans lillebror Martin Laursen skoventreprenørvirksomheden Laursen Group. Virksomheden har eksisteret siden 1992, og sidste år, præcis 20 år efter virksomheden blev etableret, overtog de to Laursen-brødre forretningen efter deres far.

Laursen Group har i dag cirka 20 ansatte og har fokus på naturpleje, juletræer og pyntegrønt samt skovbrug. Til at varetage de mange opgaver har de i alt ti Valtra-traktorer i forskellige størrelser, der håndterer alle tænkelige opgaver indenfor skov- og naturpleje samt opgaver forbundet med de 100 hektar med juletræer, som de også ejer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi bruger en traktor til nærmest alle vores opgaver. De mindre Valtra-traktorer bruger vi eksempelvis til juletræerne, for der er ikke behov for en stor traktor til de opgaver, mens vi ofte bruger de større Valtra-modeller til de tungere skovopgaver som at knuse og fræse rødder op, forklarer Heine Laursen i en pressemeddelelse.

I starten af september modtog Laursen Group fire nye medlemmer i Valtra-familien. Fire ældre modeller blev skiftet ud med to styks Valtra N155A, en N175A og en T235D.

rich-media-2
Fire nye Valtraer skal tage over for deres pensionsmodne kolleger. Pressefoto.

- Vi bruger vores traktorer meget flittigt. Senest har vi udskiftet fire ældre Valtra-traktorer, som i alt nåede at køre 48.000 timer, med fire spritnye Valtra-traktorer. Det er altid spændende at få nye traktorer, og vi var en hel flok afsted for at hente dem hos vores Valtra-forhandler Holmsland Maskinforretning. Vi forventer naturligvis, at de også kører lige så driftssikkert som vores forrige Valtra-traktorer, forklarer virksomhedsejer Heine Laursen.

rich-media-3
Hos familievirksomheden får traktorerne lov til at knokle igennem. Pressefoto.

- Det er en kæmpe fordel i vores arbejde i skoven, at man kan vende kabinen. Det giver et rigtigt godt udsyn over de redskaber, vi bruger, som for eksempel flishuggeren. Derudover gør det os meget mere effektive i vores arbejde, at vi bare kan vende sædet, idet det minimerer skift, siger Heine Laursen.

Far på 68 år er teknisk ekspert

Før Heine Lauersen selv blev en del af Laursen Group fandt den første Valmet-traktor vej til virksomheden. Dengang var Heine Laursen blot 17 år og var i lære som skovarbejder på slottet i Ulstrup. Her havde de en Valmet, som han dagligt kørte rundt i.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg sagde til min far, at jeg var rigtig tilfreds med den traktor, og at han da godt kunne bruge sådan en i virksomheden. Og så gik der faktisk ikke længe, før den første Valmet var købt, fortæller Heine Laursen.

rich-media-5
Mange generationer af familien Laursen er engagerede i virksomheden. Pressefoto

Heine Laursen nyder at have velkendte traktorer i maskinparken.

- Det giver mig og mine medarbejdere en rigtig stor tryghed, at vi alle kender traktorerne udenad. Og særligt når vi har så mange traktorer, så kræver det ikke tilvænning, når man sætter sig over i en anden traktor, fortæller Heine Laursen og fortsætter:

- Derudover er en Valtra så intuitiv at arbejde med, at selvom der naturligvis er sket en kæmpe teknologisk udvikling gennem årene, så er min far på 68 år stadig ekspert, når det kommer til at bruge GPS eller hydraulikstyringen på touchskærmen, siger Heine Laursen.