Lyt til artiklen:

Jesper opvoksede på grønpillefabrik: Nu laver han bjergningsspil op til 30 tons

00:00
Hastighed: ???x
01:50

Tilbage i 2003 opstod ideen om at konstruere bjergningsspil til optrækning af fastkørte landbrugskøretøjer, og det var her ACJ Maskiner så dagens lys. En af de tre stiftere var Jesper Westergaard Lange.

Podcast: Besøg af Jesper fra ACJ Maskiner
Podcast

Maskinstationen

Episode 8: Besøg af Jesper fra ACJ Maskiner

Hans interesse for maskiner, teknik og landbrug går helt tilbage til hans opvækst i Løgumkloster.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Min far drev en grønpillefabrik i 55 år, så jeg er nok en lille smule hjernevasket af det der græs. Jeg blev slæbt med min far på arbejde i en tidlig alder.

Jesper Westergaard blev da også uddannet landbrugsmaskinmekaniker i 1997, men efter at have udtjent sin værnepligt var han i tvivl om, hvad han skulle.

- Jeg havde altid drømt om at skulle arbejde på en maskinstation, og jeg var så heldig, at min kusine var kæreste med sønnen fra Lindholm Maskinstation, og jeg var lidt betaget af deres setup. Så der blev jeg ansat.

Formaling fremrykker høsten med flere uger

Se også:

Formaling fremrykker høsten med flere uger

I starten arbejdede han mest som chaufør, men blev mere og mere interesseret i arbejdet på værkstedet. Efter syv år på maskinstationen blev det til otte år som servicetekniker hos Krone.

- Parallelt med arbejdet begyndte jeg at gå og pusle med nogle ting selv - blandt andet bjergningsspil.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det blev startskuddet til ACJ Maskiner, der i dag har udviklet et koncept med forskellige muligheder inden for bjergning og hjælpetræk, som i dag bliver solgt i det meste af Europa.

Hør hele Jesper Westergaard Langes fortælling om udviklingen af bjergningsspil og ACJ Maskiner i podcastserien Maskinstationen.

En tur gennem hammermøllen kan være løsningen på en våd høst

Se også:

En tur gennem hammermøllen kan være løsningen på en våd høst