Lyt til artiklen:

Samson investerer sig til nyt topresultat

00:00
Hastighed: ???x
02:46

Den internationale klimadagsorden er i høj grad med til at trække den danske maskinproducent, Samson Group, frem i disse år.

Og med en offensiv tilgang med opkøb og store investeringer i produktudvikling landede virksomheden endnu et stærkt resultat i seneste regnskabsår.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- At vi endnu engang kommer ud af et regnskabsår med så flot et resultat skyldes blandt andet, at vi investerer ret tungt i produktudviklingen og har formået at udvikle et komplet produktprogram til at løse opgaven med at reducere udledningen af næringsstoffer til vandmiljøet og klimagasudledningen fra udbringning af naturgødning på mark. Det stiller Samson Group stærkt i distributionsleddet og hos en voksende gruppe animalske producenter i EU, siger Samsons koncerndirektør, Lars Henriksen, i en pressemeddelelse.

Samson Group hævede trods udfordringer omsætningen med 5,5 procent til 1,15 milliarder kroner i det forskudte regnskabsår, der blev afsluttet 30. juni 2023.

Samson løfter sløret for nye optioner på US og Flex II

Se også:

Samson løfter sløret for nye optioner på US og Flex II

Driftsresultatet blev hævet fra 86,6 millioner kroner forrige år til 121,2 millioner kroner sidste år. Resultatet før skat landede på 106,9 millioner kroner

Og set i forhold til sidste år, så er der kommet 24 kolleger mere at sige godmorgen til. Samson Group beskæftiger nu i alt 647 medarbejdere.

Klar med checkhæftet

Forventningen til resultatet før skat i indeværende regnskabsår ligger i niveauet 90-100 millioner kroner. Samson Group forventer fortsat organisk vækst i Skandinavien og i Tyskland, mens det franske marked ventes at være på niveau med sidste år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På det polske marked, der også er blandt Samson Groups hovedmarkeder, er prognosen mere usikker på grund af virkningerne fra krigen i Ukraine. Landbruget i Polen er i recession og selvom der på statsligt niveau er støtteordninger på vej, så er det stadig usikkert, hvornår de træder i kraft.

Samson Group melder, at man både venter organisk vækst og opkøb i de kommende år. Nye EU-typegodkendelser på landbrugskøretøjer vil presse flere producenter og Samson Group vil stå forrest i den ventede internationale konsolidering i producent-leddet.

Viljen til at lykkes: Fra startvanskeligheder til markedsleder

Se også:

Viljen til at lykkes: Fra startvanskeligheder til markedsleder

- Med baggrund i stadig strammere gødningslove på tværs af EU's store landbrugslande, samt kravet om EU vejgodkendelser, forventes en konsolidering i branchen, og der skal Samson Group A/S være med, siger Christian Junker, der er bestyrelsesformand for Samson Group A/S.