Lyt til artiklen:

Hårdere straffe for mishandling af dyr kan være på vej

00:00
Hastighed: ???x
01:31

Hesteavler John Byrialsen, der driver Stutteri Viegård ved Viborg, har de seneste år fået store bøder for overtrædelser af dyrevelfærdslovgivningen.

Ifølge en aktindsigt, som TV2 har fået, har hesteavleren fået bøder for i alt 665.000 kroner for uforsvarlig og grov uforsvarlig behandling af sine heste.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den 23. august gennemførte politiet, Fødevarestyrelsen og Viborg Kommune en stor aktion på stutteriet, hvor der blev fundet 50 nedgravede heste og 390 levende heste blev kontrolleret. En kontrol, der medførte et større antal pålæg som følge af uforsvarlig behandling af heste.

I et interview med TV2 News oplyser fødevareminister Jacob Jensen (V), at han i de politiske drøftelser af dyrevelfærdsloven, der skal i gang i løbet af efteråret, vil se på om domstolenes mulighed for at frakende retten til at holde dyr skal skærpes.

DF vil have strammet dyrevelfærdsloven markant

Se også:

DF vil have strammet dyrevelfærdsloven markant

- Jeg selvfølgelig meget optaget af at kigge de regler igennem, som vi har nu. Det gælder både generelt i forhold til bødesanktion, men det gælder også i forhold til, hvis man skal tage det meget vidtgående indgreb, men som alligevel kan være nødvendigt; nemlig at frakende folk retten til at have dyr. Det bliver vi nødt til at kigge efter. Og det er vi allerede i gang med, sagde ministeren til TV2 News.