Lyt til artiklen:

Landmand får strakspåbud efter dødsulykke

00:00
Hastighed: ???x
01:29

Der var tale om et uheld, da en 22-mand tidligere i august afgik ved døden i forbindelse med arbejde med halmballer. Det skriver Arbejdstilsynet i sin rapport, som Maskinbladet har fået aktindsigt i.

Den 22-årige var ikke ansat på bedriften, men hjalp med at køre halm i sin fritid. Under aflæsning af halmen væltede flere baller ned over manden, da han løsnede båndsurringen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

"Afdøde havde fået instruktion i at sikre, at halmballer ikke kunne vælte. Hvis terræn var ujævnt, skulle der anvendes en frontlæsser for at sikre, at halmballer ikke kunne vælte eller vende traktor og trailer, således båndsurring kunne løsnes, hvor halmballer hældte væk fra båndsurringens skralde", skriver tilsynet.

Der blev dog læsset af på terræn der hældte sådan, at ladet på halmtraileren fik en 6-graders hældning, og derfor var de øverste halmballers tyngdepunkt forskudt.

Til arbejdstilsynet blev det oplyst, at hvis man skulle aflæsse halm på en hældning, så skulle en frontlæsser støtte halmen, mens båndsurringen blev løsnet.

På baggrund af besøget og undersøgelserne vælger Arbejdstilsynet altså at give et strakspåbud om, at der træffes "effektive foranstaltninger til at forebygge risikoen for nedstyrtning af halmballer fra trailerlad"

22-årig død i arbejdsulykke

Se også:

22-årig død i arbejdsulykke