Lyt til artiklen:

Østrigsk maskinproducent omsatte for 3,7 millarder kroner

00:00
Hastighed: ???x
01:34

Østrigske Pöttinger opnåede i regnskabsåret 2021/2022 en omsætning på 3,7 millarder kroner, hvilket er en stigning på 25 procent i forhold til året før.

Det skriver maskinproducenten i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stigningen i omsætningen er ifølge meddelelsen den højeste i virksomhedens historie. Eksportkvoten på 91 procent forblev stabil på dette høje niveau i mange år.

- I sidste ende blev vores forventninger virkelig overgået. Et udfordrende og krævende år med uforudsigelige begivenheder ligger bag os, og endnu et vil helt sikkert følge. Fleksibilitet, intensivt arbejde, det store engagement fra hele Pöttinger-teamet og den forfølgelse af fælles mål har givet pote, siger Gregor Dietachmayr, talsmand for direktionen.

Kigger man på de forskellige maskinkategorier, så stod græsudstyret for 67 procent omsætningen. Under dette segment tegnede læssevognene sig for en salgsvækst på 13 procent.

Markudstyr stod for 33 procent af omsætningen-

Som nævnt eksporterer Pöttinger 91 procent af sine maskiner. De resterende ni procent sælges på det østrigske marked, hvilket gør hjemlandet til det tredje største marked for producenten. Tyskland er stadig forrest med knap 18 procent, efterfulgt af Frankrig med knap 15 procent målt på omsætning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I Danmark opnåede maskinproducenten en stigning i salget på 35 procent.