Lyt til artiklen:

Danish Crown kigger down-under for gode afregningspriser

00:00
Hastighed: ???x
01:34

Mens det europæiske marked for fersk grisekød fortsat er præget af ferieperioden i den sydlige del af Europa, så er der for første gang længe lidt positive signaler på eksporten ud af Europa, skriver Danish Crown i sin markedsberetning.

- Normalt snakker vi meget om Asien, men vi har i en del år haft et meget attraktivt nichemarked i Australien. Vi ser en god efterspørgsel fra vores kunder "down under" lige nu, og det er til bedre priser, end vi kan hente for de samme varer i Europa, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I Europa er udbuddet fortsat lavt, men det er efterspørgslen også. Derfor siver priserne på enkelte varer. Markedet afventer lige nu, hvad der sker, når forædlingsindustrien i Europa er tilbage for fuld kraft.

- Forventningen lige nu er, at vi vil se en markant stigning i aktiviteten på det europæiske marked omkring 1. september, men samtidig er der stor usikkerhed om, hvor mange grise der vil komme ekstra, når den varme sommer i den sydlige halvdel af Europa og den deraf lavere tilvækst i staldene klinger af, siger Mads Stougaard.

Efterspørgslen fra Asien er fortsat på et relativt lavt niveau, og interessen fra Kina koncentrerer sig om de klassiske Kina-varer.