Lyt til artiklen:

Fortsat dæmpet købelyst udenfor Europa

00:00
Hastighed: ???x
01:17

På tværs af Europa bliver der lige nu forhandlet priser på grisekød med en usædvanlig intensitet. I mange lande betaler slagterierne rekordhøje priser for grisene, men det er endnu ikke slået igennem på kødmarkedet for alle dele af grisen, skriver Danish Crown i sin markedberetning.

- Der bliver handlet med en meget kort horisont lige nu. Fra slagteriernes side sker det for at komme gennem med de nødvendige prisstigninger. Fra forarbejdningsindustriens side bliver der holdt igen, fordi de holder lagrene på et minimum, da de er usikre på, om forbruget vil sætte sig som en konsekvens af de højere priser, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Priserne på delstykker er som altid steget hurtigt, mens det tager lidt længere tid at komme igennem med de samme procentvise stigninger på de udbenede vare.

Fra landene udenfor Europa er der fortsat en afdæmpet købelyst, men de første meldinger om faldende lagre på nogle af kernemarkederne er begyndt at dukke op.

- Tingene flytter sig i den rigtige retning efterhånden, som det slår igennem på verdensmarkedet, at der er markant færre grise i Europa. For os handler det nu om skridt for skridt at indsnævre forskellen mellem den danske notering og EU-indekset, siger Mads Stougaard.