Lyt til artiklen:

Noteringen stiger med 30 øre

00:00
Hastighed: ???x
01:27

Abonnementsartikel

Noteringen fra Danish Crown stiger med 30 øre i uge 35. Herefter er prisen på 12,40 kroner pr. kilo.

Det er udbuddet af grisekød i Europa, der lige nu er det store samtaleemne overalt i branchen. Alle aktører sidder helt tæt på markedet for at sikre sig de nødvendige råvarer.

- De positive signaler, vi har set de seneste uger, er kun blevet forstærket på ryggen af feriesæsonen i Sydeuropa. I et historisk perspektiv er priserne høje, men stadig ikke på et niveau, der kan dække landmændenes omkostninger. Balancen er nu, at priserne ikke stiger så hurtigt, at forbrugerne vælger grisekødet fra, når de står ved køledisken, men det er der ikke tegn på lige nu, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efterspørgslen på bove til både forædlingsindustrien og detailhandlen er bedre end længe, og det driver markedet sammen med et godt salg af skinker. Det smitter af på salget af frosne varer, som i øjeblikket er mere efterspurgt i Europa end normalt. Samtidig er der en god eksport ud af Europa.

- Der er tyngde i efterspørgslen lige nu. Det er ikke et enkelt marked eller en bestemt artikel, der sætter priserne. Det er især positivt for os i Danish Crown, fordi vi eksporterer en meget høj andel af vores samlede produktion, siger Mads Stougaard.

Eksporten ud af Europa er bredt funderet med en stabil afsætning til både Kina, Japan, Sydøstasien og Australien.