Lyt til artiklen:

Ferien præger slagteprisen - noteringen uændret på 13,80 kroner

00:00
Hastighed: ???x
01:29

Sommerferieperioden har nu sat sig i det europæiske marked for grisekød. Aktiviteten er lav i forædlingsbranchen, og salget af fersk kød til grillen er ikke stort nok til at kompensere, skriver Danish Crown i markedsberetningen.

- Det billede, vi ser lige nu, er helt normalt for årstiden, og derfor har vi også positioneret os så godt som muligt til den udvikling, vi lige nu ser på det europæiske marked, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selv om udbuddet er lavt, så er der lige nu pres på priserne i spotmarkedet, men omvendt er der også mange kunder, der fortsat har fokus på at sikre sig adgang til de nødvendige råvarer i de kommende måneder.

- Billeder er langt hen ad vejen det samme, som vi har set det seneste års tid. Kunderne sidder meget tæt på markedet, fordi alle er bange for at få for store lagre, men samtidig frygter de også at stå uden de nødvendige råvarer. Derfor har vi rigtig meget dialog med kunderne i øjeblikket, siger Mads Stougaard.

Eksporten ud af Europa er fortsat på et lavt niveau, men interessen for de danske råvarer er stigende lige nu, dog uden at der er tale om et egentlig skifte i efterspørgslen.

Noteringen for søer ligger også stille.