Lyt til artiklen:

Stabile priser fastholder noteringen

00:00
Hastighed: ???x
01:35

Abonnementsartikel

Feriesæsonen går på hæld i det nordlige Europa og det skaber en pæn aktivitet på det europæiske marked for fersk grisekød. Noteringen fra Danish Crown er uændret for uge 32 og fastholdes på 11,50 kroner pr. kilo.

Feriesæsonen går på hæld i det nordlige Europa og det skaber en pæn aktivitet på det europæiske marked for fersk grisekød.

- Vi befinder os lige nu i hullet mellem ferieperioden i Nordeuropa og de store ferieuger i Sydeuropa, som ligger i anden halv del af august. I et normalt år sætter ferieugerne i Spanien, Frankrig og Italien typisk priserne på særligt skinkerne under pres, men det ser ikke ud til at ramme os i år. Tværtimod har vi set en stigende interesse fra indkøbernes side den seneste uge, og nu skal vi helst se, at det bider sig fast, siger Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Priserne er generelt stabile i øjeblikke. Der en godt salg af forender, nakker, bove og brystflæsk, mens salget af skinker, kamme og bacon er jævnt, skriver Danish Crown i sin markedsberetning for uge 32.

- Den store ubekendte i Europa lige nu er mængden af varer der i de kommende uger rammer markedet fra frysehusene. Forårets EU-ordning med støtte til privat oplagring løber i øjeblikket ud og det vil sende nogle frosne varer i markedet, vi kender de samlede mængder, men der er ingen der har et overblik over hvor store mængder, der kommer ud hvornår. Det kan påvirke mulighederne for at hæve priserne i de kommende uger, så det følger vi tæt, siger Mads Stougaard.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Til markederne udenfor Europa er der et stabilt salg til Japan og en bedring i interessen fra Kina.