Lyt til artiklen:

Stabile priser fastholder noteringen

00:00
Hastighed: ???x
01:35

Feriesæsonen går på hæld i det nordlige Europa og det skaber en pæn aktivitet på det europæiske marked for fersk grisekød.

- Vi befinder os lige nu i hullet mellem ferieperioden i Nordeuropa og de store ferieuger i Sydeuropa, som ligger i anden halv del af august. I et normalt år sætter ferieugerne i Spanien, Frankrig og Italien typisk priserne på særligt skinkerne under pres, men det ser ikke ud til at ramme os i år. Tværtimod har vi set en stigende interesse fra indkøbernes side den seneste uge, og nu skal vi helst se, at det bider sig fast, siger Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Priserne er generelt stabile i øjeblikke. Der en godt salg af forender, nakker, bove og brystflæsk, mens salget af skinker, kamme og bacon er jævnt, skriver Danish Crown i sin markedsberetning for uge 32.

- Den store ubekendte i Europa lige nu er mængden af varer der i de kommende uger rammer markedet fra frysehusene. Forårets EU-ordning med støtte til privat oplagring løber i øjeblikket ud og det vil sende nogle frosne varer i markedet, vi kender de samlede mængder, men der er ingen der har et overblik over hvor store mængder, der kommer ud hvornår. Det kan påvirke mulighederne for at hæve priserne i de kommende uger, så det følger vi tæt, siger Mads Stougaard.

Til markederne udenfor Europa er der et stabilt salg til Japan og en bedring i interessen fra Kina.