Lyt til artiklen:

Noteringen uændret fem uger i træk

00:00
Hastighed: ???x
01:31

Markedet for grisekød er inde i en mere rolig periode end længe. Der er stort set balance mellem udbud og efterspørgsel, som på kort sigt gør det svært at presse priserne yderligere op, skriver Danish Crown i sin markedsberetning.

- Efter en sommer med meget høje temperaturer i en stor del af Europa, hvor grisene er vokset langsomt, så stiger tilførslerne af grise på ugebasis nu samlet set i EU med nogle få procent. Det er helt typisk for årstiden, men i år kommer de ekstra grise lidt senere, end vi ofte har set, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ligesom på det europæiske fastland er der også en god efterspørgsel på fersk grisekød fra Storbritannien, men der er hård kamp om priserne, fordi pundet har tabt værdi overfor euroen.

Salget af frosne varer er stabilt ud af EU, og den seneste opgørelse fra Tyskland tyder på, at frostlagrene på tværs af Europa er faldende.

- Den store ubekendte lige nu er, om frostlagrene i Europa på et tidspunkt kommer ned på så lavt niveau, at det får en afsmittende virkning på det ferske marked, siger Mads Stougaard.

- Det er nærmest umuligt at spå om, men det er der de fleste indkøbere har deres fokus lige nu. Set fra vores stol kan vi konstatere, at de mængder, der i foråret blev oplagret med støtte fra EU, stort set ser ud til at være sendt ud i markedet allerede nu, og det er positivt, siger Mads Stougaard