Lyt til artiklen:

Cormall oplever stor efterspørgsel: Ordrebogen fyldt året ud

00:00
Hastighed: ???x
01:57

Hos den sønderjyske maskinfabrik Cormall, der blandt andet har specialiseret sig i store industrianlæg til forarbejdning af halm og anden biomasse til strøelse og foder, har nok at lave for tiden.

Det fortæller salgschef Peder Bjerregård fra Cormalls stand på Landsskuet i Herning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er blandt andet anlæg til halmbearbejdning, pelletering og pakketering der fylder.

- Det er selvfølgelig også store anlæg, så de fylder godt ved os. Ellers, når jeg nu står her på Landsskuet, så er det hovedsageligt automatisk fodring til kvægholdet, og der har vi ligeledes stor efterspørgsel på blandere og automatisk fodring, siger Peder Bjerregård.

rich-media-2
Blanderne sælges både til industri og kvægbrug. Foto: Theis Meilby Eriksen.

Især på blandere er ordrebeholdningen stor, da de bruges både i kvægbruget og industrien. For kvægbrugets vedkommende peger Peder Bjerregård på en trend med foderkøkner, som driver for efterspørgslen.

- I nye stalde, er det jo et spørgsmål om, at man vil automatisere. Så der fokuserer de på at lave et foderkøkken centralt, hvor de blander og kører automatisk ud enten med båndudføring eller robot, konstaterer salgschefen.

Det er dog ikke den eneste årsag. Også energibevidsthed spiller ind, mener han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vores 30 kubikmeter blander kører med to gange 15 kilowatt. Hvis man har en 30 kubikmeterblande med traktor foran, skal man bruge fire gange så meget energi. Og når vores blander doserer ud, kører den med halv kraft. Og i den her tid, hvor vi snakker meget om grøn energi og om at bruge så lidt som muligt, der er det højaktuelt med automatisk fodring. Især fordi vores blander kører udelukkende på el, siger Peder Bjerregård, der i samme åndedrag tilføjer, at Cormall også kan klare både bånd og robot til udfodring.