Lyt til artiklen:

Efter pauvre år: Tican med plus på bunden

00:00
Hastighed: ???x
03:05

Minus 9,1 millioner kroner i 2020, minus 250 millioner kroner i 2021. De sidste par regnskabsår har ikke været sjove for Tican Fresh Meat, men i 2022 blev skuden vendt, og resultatet for 2022 endte på 30,2 millioner kroner på den rigtige side af 0. Det fremgår af en pressemeddelelse fra slagteriet.

Omsætningen var på 8,6 milliarder kroner og sammenlignet med året før, svarer det til en stigning i omsætningen på 300 millioner kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Antallet af slagtninger i Tican var 3,5 millioner grise, og det er 517.000 færre end i 2021. Dermed har koncernen samlet slagtet cirka 12 procent færre grise end i 2021. Til gengæld bevirkede høje svinepriser, at omsætningen steg med fire procent.

{% article: Niels Jørgen Villesen %}

- Regnskabsåret 2022 har på mange områder været et udfordrende år. Et år, hvor vi har haft et skifte på den øverste post. Vi har haft stort fokus på ændret salg og produktmiks, så vi løbende har kunnet tilpasse os markederne. Vi har overtaget aktiemajoriteten i Moesgaard Meat, og i begyndelsen af 2023 har vi overtaget ejerskabet af Tican-Rose GmbH, Tyskland, med 100 procent, som vi tidligere ejede 50/50 sammen med HKScan. Dette til trods, har vi med årets resultat formået at vende et større underskud til et overskud for hele koncernen, udtaler konstitueret direktør Steen Sønnichsen, med reference til at koncernen i 2022 skiftede den daværende administrerende direktør, Niels Jørgen Villesen, ud med Sebastian Laursen.

Sebastian Laursen blev opsagt i marts 2023 og udskiftet med Steen Sønnichsen som konstitueret direktør.

Tican opsiger direktør

Se også:

Tican opsiger direktør

Steen Sønnichsen peger på, at Tican i løbet af 2022 er lykkedes med en tilpasning af strategien, og har fået investeret i slagteriet i Brørup.

- Investeringerne er i overensstemmelse med virksomhedens forretningsmæssige strategi. Ud over slagtning vil Tican i fremtiden fortsat fokusere endnu mere på optimering af virksomheden og udbygge ekspertisen på området for bæredygtighed. Nedgangen i svineproduktionen rammer selvfølgelig også Tican, derfor er det yderst vigtigt, at vi fortsat sikrer vores råvarer gennem et godt og tillidsfuldt samarbejde med vores landmænd som partnere, forklarer interimsdirektør Steen Sønnichsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye ledelse i Tican Fresh Meat med Steen Sønnichsen i spidsen har derfor ekstra stort fokus på fortsat at sikre leverancer til koncernens to slagterier i Thisted og Brørup samt til so-slagteriet Moesgaard Meat, der for tiden har ekstra travlt, på grund af den faldende danske griseproduktion.