Lyt til artiklen:

Slagteri runder 1,5 milliarder i omsætning

00:00
Hastighed: ???x
03:02

Danmarks tredje-største slagteri, Danepork A/S har fredag offentliggjort sit årsregnskab for det skæve regnskabsår 2022/2023. Årets resultat landet på 56,28 millioner kroner fra en omsætning på 1,5 milliarder kroner i perioden.

- Jeg er meget glad for og stolt af det regnskab, som vi præsenterer i dag. I 2020 satte vi kursen ind på en vækstrejse, hvor vi påbegyndte store investeringer i nye produktionsfaciliteter. Vi har bygget omkring 16.000 kvadratmeter til, og vi er gået fra en slagtekapacitet på 175 grise i timen til 650 grise i timen, siger administrerende direktør Leo Grønvall i en pressemeddelelse og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det har krævet meget af både medarbejderne og virksomheden. Det gør mig kun endnu mere stolt, at vi i fællesskab kan skrive et nyt og flot kapitel på Daneporks vækstrejse, hvor vi ser resultaterne af vores investeringer.

I seneste regnskabsår, 2021/2022, havde Danepork A/S en omsætning på knap 1,1 milliarder kroner og et resultat på 1,7 millioner kroner, hvilket ifølge Leo Grønvall skyldtes store investeringer og indkøring af den nye produktion.

Investeringer som slagteriet i netop lukkede regnskabsår høster frugten af.

- Investeringer og store forandringer kræver tid og energi, og derfor så vi et noget lavere resultat sidste år. Da vi gik ind i dette regnskabsår, havde vi en kapacitetsudnyttelse på omkring 40 procent. I løbet af året har vi fået flere grise ind på slagteriet fra leverandører, der har øget deres antal af slagtegrise, leverandører der har skiftet fra at levere til tyske slagterier, som nu leverer til os, og helt nye leverandører. Kapacitetsudnyttelsen er gradvist steget, og det ser vi resultatet af nu, siger Leo Grønvall, som samtidig understreger, at netop overkapacitet på slagteriet er væsentligt, da det giver DanePork fleksibilitet overfor både kunder og leverandører.

Solidt overskud hos Danepork er skrumpet

Se også:

Solidt overskud hos Danepork er skrumpet

- DanePork er en stor slagterbutik, der har som mål at være så tæt på vores leverandører og kunder, at vi altid kan tage imod flere grise og lave en særlig udskæring, hvis det er det, der ønskes. Den fleksibilitet sikrer vi ved, at vi altid har lidt ekstra kapacitet at give af. Derfor vil vi også fortsætte investeringerne i vores vækstrejse næste år, hvor vi forventer at ansætte omkring 150 medarbejdere og udvide produktionen endnu en gang, siger Leo Grønvall.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Næste år forventer DanePork A/S at fortsætte vækstrejsen med en omsætning på omkring to milliarder kroner.