Lyt til artiklen:

Debat: Dansk landbrug er sat i spændetrøje af virkelighedsfjern EU-Kommission!

00:00
Hastighed: ???x
02:45

Lige nu gennemlever vi landmænd et sandt mareridt, når vi kigger ud over markerne og ser afgrøder, der er visnet i den kvælende varme.

Foderbeholdningerne er allerede helt i bund. Vi risikerer at stå uden foder til vores dyr meget snart. Det bekymrer mig meget!

Artiklen fortsætter efter annoncen

Allerede nu har nogle landmænd været tvunget til at sende dyr til slagtning på grund af fodermangel. Hjemme på min gård har vi høstet græs to gange i år. Første gang gav et normalt udbytte. Anden gang var udbyttet kun på sølle fem procent! Det bliver mine dyr ikke mætte af.

Derfor har jeg de sidste uger håbet og bedt. Først og fremmest til vejrguderne, men i særdeleshed også rent politisk, hvor jeg har bedt om en plan.

En skuffende tørkeplan takket være Kommissionen

Tørkeplanen landede i sidste uge. Den er desværre overhovedet ikke god nok. Det kan vi takke en bureaukratisk og virkelighedsfjern EU-Kommission for. Fra deres skriveborde i Bruxelles har de sat hele det danske landbrug i en spændetrøje.

Regnearkskrigerne fra Kommissionen vil ikke give en generel dispensation fra EU-regler, så græsset på brakarealerne kan bruges til at fodre. Det er torskedumt!

Og endnu dummere, når Danmark er det eneste EU-land med brakarealer i år. Kommissionens håbløse opførsel går ud over landmændene og dyrenes velfærd.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samtidig er det et krav, at man holder dyr, for at man kan bruge force majeure til sin særtilladelse. Mange producerer foder uden at holde dyr. Det er tåbeligt at lade foderet på deres brakarealer gå til spilde. Force majeure må gælde alle! Brakarealerne har ikke mirakuløst undveget tørken. Hvis ikke det snart høstes, visner græsset hen. Så er det hele tabt.

Kommissionen skal vågne op

Det er på tide, at Kommissionen kommer ud af deres bureaukratiske osteklokke og forholder sig til virkeligheden.

Dyrene sulter nu - græsset visner nu. Vi skal have en generel dispensation nu!

Derfor har jeg rettet henvendelse til Kommissionen. For dyrene og landmændene lider under bureaukratiet. Papirarbejdet er enormt og effektiviteten falder. Det er den helt gale retning at gå. Vi skal have mindre bureaukrati og højere effektivitet! Det kæmper jeg for hver eneste dag i Europa-Parlamentet.