Lyt til artiklen:

ScanMek vender tilbage som i de gode, gamle dage

00:00
Hastighed: ???x
02:49

Abonnementsartikel

Scantruck er klar med maskinmessen på egen matrikel i januar.

Et enkelt års corona-overspring føles som en evighed, når det gælder muligheden for at sparke dæk og larvebånd. Ikke mindst hos Scantruck, hvor den traditionsrige maskinudstilling ScanMek i januar blev ramt af pandemien og måtte aflyses. Men det bliver ved et enkelt hul i rækken af ScanMek-messer. Fredag den 21. og lørdag den 22. januar står der ScanMek 2022 på programmet hos maskinfirmaet i Skive.

- Det bliver helt som i de gode, gamle dage, når vi slår portene op til ScanMek nummer 13 i rækken. Og jeg er ikke i tvivl om, at 13 bliver et lykketal. Vi ved helt konkret, at rigtig mange maskininteresserede manglede messen i slutningen af januar i år og ser frem til en tur til Skive om ikke så lang tid, siger markedschef Dennis Faurby hos Scantruck.

Scantruck giver tilmed ScanMek-debut til hele to maskinmærker. Hverken de tyske Sennebogen-kraner eller de bæltedrevne bomlifte fra italienske Platform Basket har tidligere været med på Scantrucks egen messe, skriver ScanMek i en pressemeddelelse.

To nye mærker

Sennebogen producerer et bredt program i kraner af mange typer, og Scantruck har import og forhandling af både teleskopkraner, bæltekraner, de såkaldte heavy duty cycle kraner samt havne-mobilkraner. Heavy duty-maskinerne til de helt tunge opgaver spænder fra en kran med løftehøjde på 19 meter og en kapacitet på 13,5 tons til en kæmpe, der kan løfte 300 tons og løfter i op til godt 80 meters højde.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Den anden ScanMek-debutant, italienske Platform Basket, er liftene på edderkop-ben, som på bælter og med beskeden bredde giver adgang til at arbejde ved og i de fleste bygninger. Liftene bygges både med traditionelle benzin- eller dieselmotorer og som hybrid-versioner, hvor også batteridrift og tilslutning til el-nettet kommer i anvendelse.

Stort udvalg af brugte maskiner

Ellers er der masser af andet på ScanMek-menuen i januar. Scantruck har import og forhandling af en lang række markante maskinmærker. De kommer naturligvis alle med på ScanMek med de helt store Komatsu, Manitou, McCloskey og Weycor i front.

- Samtidig viser vi også de allernyeste muligheder med Smart Construction og intelligent maskinstyring, som med avanceret teknologi giver mulighed for at styre en hel byggeplads. Eksperterne fra vores egen maskinstyringsafdeling vil stå klar til at vise og forklare, siger markedschef Dennis Faurby.

Foruden alle de nye maskiner og muligheder, kommer ScanMek traditionen tro også til at byde på et stort udvalg af brugte maskiner. Scantruck har et enormt brugtlager, og her benytter mange gæster sædvanligvis muligheden for at handle en maskine. Det er i øvrigt også i teltet ved brugtcenteret, den store gryde står med varm suppe, mens pølsemanden kører i stilling i den store udstillingshal.