Abonnementsartikel

Trods en tilbagegang på resultatet før skat, kan maskinforhandleren Scantruck stadigvæk præsenterer stort millionoverskud.

Der er tilbagegang på både omsætning og resultat hos en af de helt tunge maskinforhandlere i Danmark. Scantruck har netop præsenteret regnskab for det forskudte regnskabsår 2018/19.

Heri kan man se, at Scantrucks omsætning fra året før lød på 800 millioner kroner, mens det i det nyeste regnskabsår var på 783 millioner kroner. En tilbagegang på 17 millioner kroner svarende til godt to procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Resultatet før skat landede i 18/19 på 52,7 millioner kroner. Det er små 15 procent lavere end året før, hvor overskuddet endte på næsten 62 millioner kroner.

Personaleomkostningerne er steget i samme periode. Det gennemsnitlige antal medarbejdere er vokset fra 155 i 17/18 til 167 i det seneste regnskabsår. Det er med til at bringe de samlede omkostninger til personale op på 102,5 millioner kroner, mod 94,7 millioner kroner året før.

Udvikling i markedet

Ifølge ledelsesberetningen er man tilfredse med årets resultat. I en tilføjelse står der:

"Resultatet lever ikke op til forventningen på tidspunktet for aflæggelse af årsrapporten for 2017/18, men betragtes som tilfredsstillende under hensyntagen til udviklingen i markedet".

Maskinbladet har forsøgt at få en kommentar fra Scantruck, som dog henviser til moderselskabet N.C. Nielsen Gruppen. Foruden Scantruck ejer koncernen N.C. Nielsen A/S, som har agenturet for gaffeltrucks fra Linde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Administrerende direktør Poul B. Nielsen fra hovedkoncernen har ikke yderligere kommentarer end de, man finder i pressemeddelelsen om det samlede koncernregnskab. I pressemeddelelsen lyder det:

"Vi er en del af den grønne omstilling. Både med hensyn til vores egenudviklede Lithium-ION batterier, men også i forhold til det stærkt stigende antal el-drevne gaffeltruck og terminaltraktorer samt miljøvenlige teleskoplæssere og entreprenørmaskiner, som vi leverer til vores kunder. De grønne argumenter vil sammen med TCO (Total Cost of Ownership) spille en større og større rolle fremover. Derfor investerer vi i også at være på forkant med de bæredygtige løsninger, som viser sig på bundlinjen hos vores kunder, slutter adm. direktør Poul B. Nielsen fra N.C. Nielsen Gruppen."