Lyt til artiklen:

Minister: Unødigt bøvlede regler skal væk

00:00
Hastighed: ???x
01:24

Kravet om, at landbrugere skal udlægge fire procent af deres drivhuse til natur på driftsarealer og kravet om, at æg skal være på køl i supermarkedet, er nogle af de danske regler, som undrer fødevareminister Jacob Jensen (V). Regler som gælder i Danmark, men ikke i andre EU-lande.

Han har derfor startet et nyt projekt, der skal luge ud i lovgivningen. Ambitionen er, at det skal være lettere at være landmand, fisker eller fødevareproducent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er allerede efter et halvt år i ministerstolen stødt på flere regler, der undrer mig. Vi har regler, der kan virke unødigt bøvlede eller spænder ben ude i virkeligheden i forhold til de formål, vi gerne vil opnå. Derfor starter jeg nu regelforenklingsprojektet 'Lug ud i lovgivningen', som blandt andet skal give alle muligheden for at byde ind med eksempler på regler, der virker unødigt bøvlede. Målet er klart; det skal gøres lettere at være landmand, fisker og fødevareproducent i Danmark, siger ministeren i en pressemeddelelse.

Når der er skabt et overblik over, hvor de unødigt bøvlede regler gemmer sig, vil et større arbejde med at få kigget nærmere på reglerne og rydde op, gå i gang.