Lyt til artiklen:

Universalsåmaskine med mange muligheder

00:00
Hastighed: ???x
02:41

Abonnementsartikel

Farmet Falcon Pro er en modulopbygget såmaskine med mulighed for at vælge mellem mange forskellige kombinationer af frontudstyr og såudstyr.

LANDSSKUETS NYHEDSPRIS: Landsskuet bliver det første dyrskue, hvor man kan se nærmere på den modulopbyggede tjekkiske Farmet Falcon Pro-såmaskine, der kan leveres med eller uden gødningsplacering samt sammensåningsudstyr, hvor man sår gødning sammen med kornet.

Det unikke ved maskinen er ifølge den danske importør, MidtVest Maskiner i Skjern, at der er mulighed for at vælge mellem mange forskellige kombinationer af frontudstyr og såudstyr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den udstyres med den velkendte discsektion med springboard for og gødningsplacering med skiveskær. En anden mulighed kunne være en striptill-tandsektion med gødningsplacering, som løsner ned i 25 centimeter og med en tandafstand på enten 25 eller 30 centimeter. Denne mulighed udbydes kun af få på markedet, siger Carsten Mouridsen fra MidtVest Maskiner.

Han tilføjer, at en tredje mulighed kan være en almindelig harvetandssektion, hvis man foretrækker at pløje og lave almindelig såbedsharvning forud for såningen.

Når det kommer til såsektion kan maskinen enten leveres med en såsektion med 12,5 eller 15 centimeter afstand. Alternativt fås den også i en såkaldt Quick hitch-udgave med lift bagpå, hvor såsektionerne hænger i en lift. På denne version får man så muligheden for at montere en majssåmaskine bagpå og kan ifølge Carsten Mouridsen bruge såmaskinen til forbearbejdning og gødningsplacering.

- En anden smart detalje er muligheden for at forskyde såsektion 6,5 centimeter til siden. Dette giver mulighed for at så for eksempel raps på hver anden såtud og lade den køre direkte hvor for eksempel striptill-tanden har løsnet jorden og placeret gødning for hver 25 centimeter. Når der så skal sås eksempelvis byg eller andre kornafgrøder, hvor alle såtude benyttes, forskydes såsektionen tilbage, således at tanden eller disc'en placerer gødningen midt imellem de to såtude, siger Carsten Mouridsen.

Derfor er maskinen udover en separat tank til gødning også udstyret med en opdelt såtank med to udmadere, således at man kan nøjes med at så på hver anden tud eller så 2 forskellige afgrøder, for eksempel korn og frøgræs på én gang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Farmet-mærket har for adskillige år siden været repræsenteret i Danmark og er nu tilbage efter en længere pause.

Den første maskine, som vises, er en version på seks meter, som havde danmarkspremiere på Dansk Markdemo, og Landsskuet bliver det første danske dyrskue, den kan opleves.

Nystartet maskinhandler lander importøraftale med tjekkiske Farmet

Se også:

Nystartet maskinhandler lander importøraftale med tjekkiske Farmet