Lyt til artiklen:

Briter kører Lexion gennem Storbritannien for mental sundhed

00:00
Hastighed: ???x
01:19

Abonnementsartikel

Fire britiske landmænd håber at skabe opmærksomhed omkring mental sundhed, og derfor kører de en Lexion fra John o´Groats til Land´s End - en tur på 1400 kilometer.

Olly Harrison, John Branson, James Baldini og Martin Williams har alle noget til fælles. For det første er de alle sammen landmænd, og for det andet har de alle mistet en nær ven til selvmord. Derfor har de besluttet at køre en Claas Lexion 8700 fra John o'Groats i Skotland til Land's End i England, og dermed køre fra det nordligste til det sydligste punkt i Storbritannien, det skriver Farmer´s Weekly

Turen, kaldet Charity Combine Challenge, skal bruges til at sætte fokus på mental sundhed, og blandt andet vil Olly Harrison have folk til at svare med en procentsats, når de bliver spurgt til hvordan de har det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er den største løgn i verden at sige "jeg har det fint", når man ikke har det. Men hvis du siger "jeg er kun på 60 procent i dag", så starter samtalen, siger han til mediet.

Turen på 1400 kilometer, der tilbagelægges fra 4. til 8. juni, bliver drevet af biodiesel for at forurene mindst muligt. Turen kan følges gennem Claas´ Telematics-app, eller på Olly Harrisons Youtubekanal.