Lyt til artiklen:

Bimpel sender generatorer til Kyiv

00:00
Hastighed: ???x
02:25

Maskinhandler Brian Rostgaard Andersen fra Bimpel i Tønder er med til at sikre, at der lige nu kommer både lys og varme i mange hjem og sygehuse i den ukrainske hovedstad. Det sker ved leveringen af ni store John Deere/Kohler nødstrømsgeneratorer.

Leveringen er kommet i stand ved at Rotary i Odense har taget initiativ til at lave en landsindsamling, som sikrer det økonomiske grundlag for at sende generatorer til Kyiv.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Læsning af generator - Brian Rostgaard Andersen (tv) og Rotary præsident Henrik Sønniksen. Pressefoto.

Brian Rostgaard Andersen fortæller, at han ved første henvendelse fra Rotary måtte afvise forespørgslen. Men efter nærmere eftertanke var der en teoretisk mulighed for at rykke flere leveringer til danske landmænd til 2023. Dermed kunne man hjælpe i Kyiv inden julen.

- Denne idé har alle landmænd været med på - og det alle jeg dybt taknemmelig for. De danske landmænd kan forvente at få ordinær levering af en ny generator først i det nye år, siger Brian Rosgaard Andersen.

Ifølge maskinhandleren, er de leverede John Deere generatorer kvalitet fra øverste hylde bestående af EU-fremstillede John Deere dieselmotorer og Kohler generatorer. Bimpel har gennem mange år leveret generatorer til dansk landbrug.

Brian Rostgaard Andersen kan berette, at mange danske landmænd har ageret efter mottoet om rettidig omhu. Det skyldes, at Energistyrelsen har meldt ud, at man må risikere kontrollerede nedlukninger af elnettet på to timers varighed.

rich-media-3
Rotary overdragelse af generatorer til bystyret i Kyiv. Privatfoto.

- Hvilken dansk landmand med animalsk produktion kan undvære strøm i to timer, spørger han og tilføjer, at derfor er det naturligvis relevant, at man får et nødstrøms-setup.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Projektkoordinator Peter Zinck fra Rotary Odense fortæller, at afhentningen i Tønder blev foretaget i lørdags, og at udstyret nu er velankommet i Kyiv og er distribueret til de enkelte bestemmelsessteder.

Han er taknemmelig for at danske landmænd med Bimpels hjælp har haft mulighed for at bidrage på denne måde. Bimpel har selv støttet projektet økonomiske med mere end 180.000 kroner.

Peter Zinck opfordrer de danske landmænd, som har en gammel generatorer stående, som kan undværes, til at donere denne. Rotary vil sørge for alt det praktiske med transporten til de rigtige bestemmelsessteder i Kyiv.

Man kan kontakte Rotary på generator@rotary.dk, og ellers er man mere end velkommen til at støtte projektet økonomisk på mobilpay 808069.