Lyt til artiklen:

Votech får lov til at teste prototype i Danmark

00:00
Hastighed: ???x
01:23

På standen til Agromek hos Ingemann Larsen står der en sand prototype af en græsnedfælder. En Votech VG2-22, der kan køre i dogwalk, har efterspændt en prototype på en nyudviklet græsnedfælder fra Bitech.

- Det er ikke mange informationer vi har på nedfælderen, men det kommer der helt sikkert senere når den kommer i marken til kommende sæson, siger Thomas Boll.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Votech-holdet glæder sig til at få testet det nye gyllegrej af til kommende sæson, (tv)Lars Nygaard, Thomas Boll og Per Larsen. Foto: Esben Henneberg Nielsen.

Nyudviklet

Der er tale om nedfældermodeller der strækker sig fra 5 til 15 meters arbejdsbredde, med automatisk sektionskontrol, hvor vægten siger fra 1,5 til 3,4 ton. Den er nyudviklet af Bitech og er igennem nogle testsæsoner før den kommer i produktion.

- Det lyder til det er ved at være sidste testsæson vi får den til, her er det den store model med ekstra ud-klap der skal testes. Selve fordeleren, skær, chassis er gennemtestet i udlandet. Vi får den i test for at se det ekstra udklap om hvordan opbygningen er og om det holder, siger Thomas Boll.

Den udstillede model til Agromek er en 12 meter model med en vægt på tre ton, og skal køre til kommende gyllesæson i test med især dogwalk systemet fra Votech gyllevognene.

Votech kører allerede med Bitech slæbeskræsbom og har kun gode erfaringer med den ind til nu fra bruger.

rich-media-3
Opbygningen af nedfælderenhederne, ser ud til at være drejbar og enkeltskær med hydraulisk tryk, dertil drypstop med gummitude. Foto: Esben Henneberg Nielsen.
rich-media-4
Fordeler ser ud til at være som Bitech laver den i forvejen til slæbeskærsmodellerne med en kraftig opbygning i rammen. Foto: Esben Henneberg Nielsen.