Lyt til artiklen:

Børste i fodersystemer fjerner effektivt snavs og belægning

00:00
Hastighed: ???x
01:30

Børsten har fået to Agromekstjerner og bliver præsenteret på Agromek 2022. Børsten anvendes i 60 millimeter foderstrenge og er nem at klikke på selve foderkæden.

- Vores unikke friktionstræk sikrer at børsten ikke kommer i klemme i drivhjulet, når den eksempelvis passerer gennem drivstationen, fortæller Christian Dall CEO og medejer hos Daltec.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Anvendelsen af børsten forebygger opbygningen af skadelige belægninger og øger således hygiejnen i foderrørene samt reducerer slitagen på anlægget.

I følge Daltec klikkes børsten nemt og enkelt på foderkæden og hjælper med rengøringen af foderrørene indvendigt.

- Børsten klikkes på kæden uden brug af værktøj og kan anvendes i perioder for at mindske belægninger indvendigt på foderrørene og opretholde en god foderhygiejne, siger Christian Dall og fortæller, at virksomheden har stor succes med samme børsteløsning i fodersystemer i fiskeindustrien.

Daltec anbefaler at klikke børsten på foderkæden eller foderwiren periodisk, især i de kolde måneder, hvor der er risiko for dannelse af kondens i fodersystemet med øget risiko for bakterievækst.

Daltec er en familieejet virksomhed placeret i Egtved og ejet af brødrene Christian Dall og Michael Dall, der har overtaget virksomheden af deres far Thøge Dall. Daltec har både udviklingsafdeling og egenproduktion af elektronik og software i Egtved.

rich-media-3
Daltec har forskellige transportløsninger til foderet med kæde eller wire. Børsten kan sættes på begge løsninger. Pressefoto: Daltec.