Lyt til artiklen:

Foderstyring direkte fra telefonen

00:00
Hastighed: ???x
01:37

Abonnementsartikel

Virksomheden Daltec har udviklet en app, der giver direkte adgang til sensorstyrede tørfodringsanlæg med portionsfodring. Med telefonen i lommen er det muligt at styre og justere foderportioner fra staldgangen.

Den danske producent af hardware og software til brug ved tørfodring af dyr lancerer en helt ny app på Agromek. Den har fået navnet Daltec DSM Mobile og fungerer som fjernadgang til Daltec's sensorstyrede tørfodringsanlæg med portionsfodring.

Den nyudviklede app giver overblik over den øjeblikkelige status og blandt andet mulighed for at justere de enkelte stiers foderdata. Alarmer for driftsforstyrrelser eller udsving i foderforbrug vises også i app' en.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- En af de mere lavpraktiske og måske samtidigt allervigtigste fordele ved den nye app fra Daltec er, at fodermesteren kan stå ved siden af den enkelte sti, vurdere grisenes trivsel og eventuelt justere fodertildelingen eller fodersammensætningen med det samme. Der er ikke behov for noter og en tur til gårdkontoret for at indtaste tallene. Det er gjort ude ved et par tryk på smartphonen ude ved den enkelte sti, fortæller Christian Dall, direktør i Daltec.

rich-media-2
App´en giver overblik over den øjeblikkelige foderstatus og mulighed for at lave justeringer direkte fra staldgangen. Pressefoto: Daltec.

Foderstyring i lommen

Michael Dall, udvikler af al software og elektronik i Daltec, har udviklet den nye app. Han er overbevist om, at kunderne bliver glade for at kunne have fodersystemet med i lommen, så det er nemt at tjekke om alt er i orden hjemme i stalden. Eventuelle alarmer vises med en lille notifikation, og det er muligt at foretage forskellige indgreb via app' en. En hjælpemenu foreslår ligefrem, hvad man kan gøre, og det er muligt at genstarte hele systemet, fortæller han.

rich-media-3
På Agromek visualiserer Daltec, hvordan portionsfodringen ser ud i anlægget. Foto: Marianne Nørmark.
rich-media-4
App´en er tilknyttet Daltec portionsfodringsanlæg. Illustration af tørfodringsanlægget.