Lyt til artiklen:

Nyt gratis værktøj til præcisionsjordbrug

00:00
Hastighed: ???x
01:43

Abonnementsartikel

AGCO Innovation Center Randers' nyeste softwareløsning med navnet Geo-Bird er kandidat til Landsskuets Nyhedspris.

LANDSSKUETS NYHEDSPRIS: Agco Innovation Center i Randers har med programmet Geo-Bird udviklet et redskab til let og hurtig oprettelse af optimerede A-B-linjer i marken.

Ifølge Bo Nymann Penstoft, der er produktansvarlig hos Agco Innovation Center, er visionen bag Geo-Bird at skabe et værktøj, som er brugervenligt, og som kan spare landmanden både tid og penge.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han forklarer, at programmet teknisk fungerer på den måde, at Geo-Bird automatisk genererer optimerede A-B linjer på landmandens marker på baggrund af markernes udformning og bredden på de redskaber, som skal bruges i marken.

- Dette hjælper med til at reducere antallet af sving og overkørt areal, hvilket sparer tid og forbedrer udbyttet, siger Bo Nymann Penstoft.

Han fremhæver, at Geo-Bird har fokus på en bred understøttelse af markedets forskellige terminaler, hvilket betyder, at alle kan være med, uagtet hvilken producent, der har leveret deres udstyr - det vil sige også andre end Agcos terminaler.

Det betyder også, at landmænd med en varieret maskinpark kan undgå dobbeltarbejde og nøjes med at lave A-B-linjer én gang i Geo-Bird, som så skræddersyr filer til de individuelle terminaler.

- Det bedste af det hele er, at det er 100 procent gratis at anvende Geo-Birds A-B-linje-funktionalitet uden skjulte udgifter og begrænsninger, siger Bo Nymann Penstoft.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han fremhæver, at Geo-Bird er udviklet i tæt samarbejde med de danske landmænd og på baggrund deres ønsker, og den 1. april blev programmet åbnet, så alle kan være med.

- Siden da har knap 700 landmænd oprettet A-B linjer i Geo-Bird, og vi håber at endnu flere landmænd vil være med, siger han.