Lyt til artiklen:

Minkkommissionen er klar med sin rapport sidst i juni

00:00
Hastighed: ???x
01:56

Siden oktober 2021 er topembedsmænd i Fødevarestyrelsen, Fødevare- og Miljøministeriet, Sundhedsministeriet og toppolitikere i Regeringen blev afhørt om deres rolle i minksagen. Og det helt store spørgsmål har lydt igen og igen i retten: hvem tog beslutningen om at alle landets mink 17 millioner mink skulle aflives under corona-krisen?

Den sidste afhøring var den 8. april af Henrik Studsgaard, departementschef i det daværende Miljø- og Fødevareministerium.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Minkkommissionen oplyser i en henvendelse fra Maskinbladet, at den præcise dato for afleveringen af kommissionens beretning/rapport endnu ikke fastlagt med sikkerhed, men kommissionen forventer, at de er klar til at sende deres konklusion ud ultimo juni.

I første omgang afleverer kommissionen sin beretningen til Granskningsudvalget i Folketinget, der skal tage stilling til det videre politiske forløb, hvorefter beretningen offentliggøres på Folketingets hjemmeside.

Minkkommissionen også kaldet Granskningskommissionen har fået opgaven med at undersøge og redegøre for beslutningsprocesserne i og imellem relevante myndigheder, fra første gang spørgsmålet om hjemmel til aflivning af alle danske minkbesætninger blev drøftet og/eller omtalt i materiale til møder i regeringsudvalg, herunder forberedende embedsmandsudvalg, og frem til den 4. november 2020, hvor regeringen offentliggjorde sin beslutning.

Granskningskommissionens undersøgelse og redegørelse skal også omfatte de oplysninger, som Regeringen har givet Folketinget igennem hele forløbet, samt den rådgivning, der blev ydet til ministrene i forbindelse med kommunikation med Folketinget.