Lyt til artiklen:

Spar Nord med bedste resultat i bankens 197-årige historie

00:00
Hastighed: ???x
01:33

Årets resultat er det bedste resultat i bankens 197-årige historie og ikke langt fra en fordobling i forhold til regnskabsåret 2020.

Administrerende direktør i Spar Nord Lasse Nyby betegner resultatet som meget tilfredsstillende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har gennem 2021 oplevet et højt aktivitetsniveau blandt vores kunder, der sammen med overtagelse af BankNordiks danske aktiviteter har betydet en vækst i vores forretningsomfang på hele 19 procent. Den positive udvikling i bankens kerneforretning betyder en basisindtjening før nedskrivninger på 1.581 mio. kr., hvilket er 29 procent højere end sidste år, siger siger Spar Nords administrerende direktør Lasse Nyby.

Samtidigt er årsresultatet positivt påvirket af tilbageførsler af nedskrivninger på udlån for i alt 120 millioner kroner. Tilbageførslerne er udtryk for en fortsat positiv udvikling i dansk økonomi og uændret stærk økonomisk situation for såvel privat- som erhvervskunder, skriver Spar Nord i en pressemeddelelse.

På baggrund af det meget tilfredsstillende resultat for 2021 og i overensstemmelse med bankens udlodningspolitik har Spar Nord til hensigt at udbetale et samlet udbytte på 5,00 kr. pr. aktie for 2021 svarende til 45 pct. af årets resultat.