Lyt til artiklen:

Opløftende halvårsresultat i Spar Nord

00:00
Hastighed: ???x
01:56

Abonnementsartikel

Første halvår for Spar Nord har været yderst positivt.

Spar Nord Bank har i første halvår af 2021 hentet et overskud på 856 millioner kroner før skat, hvilket omregnes til 686 millioner kroner efter skat.

Det skriver banken i sin halvårsrapport.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er meget tilfredse med halvårsresultatet på 686 millioner kroner og en egenkapitalforrentning på 13,4 % - procent resultat der samtidig betyder, at bankens egenkapital for første gang i bankens historie overstiger 10 milliarder kroner, siger administrerende direktør Lasse Nyby i en pressemeddelelse og fortsætter:

- På indtægtssiden har årets første seks måneder været præget af en flot udvikling i vores kerneforretning med højt aktivitetsniveau og vækst i forretningsomfanget, kombineret med et rigtig godt resultat på de finansielle markeder.

- Når bundlinjen udvikler sig endnu mere positivt end basisindtjeningen skyldes det, at vi ved halvåret har tilbageførsler af nedskrivninger på udlån, der endnu en gang vidner om den positive udvikling i såvel privat- som erhvervskundernes økonomiske situation - dette til trods for den usikkerhed som COVID-19 fortsat udgør.

I rapporten fremhæver banken, at der har været en positiv udvikling indenfor nedskrivninger, hvor man i første halvår af 2021. Her har landbruget også været med til at løfte resultatet.

- Nedskrivninger på udlån med videre realiseredes i 1. halvår 2021 på -101 millioner kroner - et niveau, der skal ses i forhold til nedskrivninger på 234 millioner kroner i samme periode sidste år. Den meget positive udvikling på nedskrivningssiden afspejler såvel den fortsatte forbedring i de makroøkonomiske vilkår, den positive udvikling i allerede nedskrevne engagementer som den generelt forbedrede økonomiske situation hos bankens privat og erhvervskunder, herunder også landbruget, fremgår det i rapporten.