Lyt til artiklen:

Tican satser på forædling til Asien

00:00
Hastighed: ???x
01:44

Abonnementsartikel

Tican tager konsekvensen af situationen i Tyskland med eksportstop og vil i højere grad satse på udbening og forarbejdning af produkter til salg i Asien og resten af ??verden,

Tican har evalueret markedssituationen for svinekød efter de meget alvorlige begivenheder for grisekød gennem de seneste år. Her er det først og fremmest udbruddene af afrikansk svinepest i Tyskland, Kina og andre steder i verden samt virkningerne efter Covid-19-pandemien, der har ændret markeds-situationen markant.

Tyskland er for eksempel forhindret i at eksportere grisekød til mange dele af verden, og det kinesiske marked for grisekød forventes ikke at vende tilbage som et vedvarende højtbetalende marked for frosne forender, skinker med videre, skriver Tican i en markedsberetning.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

For at styrke Tican fremover i denne ændrede markedssituation, vil slagteriet fokusere meget mere på udbening og forarbejdning af deres produkter til salg i blandt andet Asien og resten af ​verden, skriver Tican.

Nyt frysehus

- En ændring af vores fokus i produktionen til et højere forædlingsniveau betyder også, at vi fremover ikke vil fokusere på at slagte flere grise, men i stedet forarbejde dem mere. Vi vil derfor ikke øge slagtningen i Brørup via et aftenhold, men i stedet fortsætte med det et-skiftesystem, vi har nu. Vi forventer et fald i tilførslen af slagtegrise, blandt andet som følge af, at nogle landmænd ønsker et slagteriskift og et generelt reduceret produktionsniveau på grund af aktuelt dårlig økonomi i slagtegriseproduktionen, skriver slagteriet.

Tican forventer en markant effektivisering på begge fabrikker, når denne strategiændring implementeres hen over den resterende del af 2022, hvor de blandt andet også tager deres nye investeringer i automatiseringer og frysehus på fabrikken i Brørup i brug.