Lyt til artiklen:

Verdens produktion af svinekød vil stige med 3,4 procent i år

00:00
Hastighed: ???x
02:10

Rabobank har i sin seneste kvartalsoversigt sænket sine forventninger til verdens svineproduktion i 2021. Større problemer end forventet med afrikansk svinepest i Kina og Filippinerne betyder, at Rabobank nu forventer at produktionen af grisekød i verden vil stige med 3,4 procent i 2021. Hidtil har Rabobanks forventning heddet +4,3 procent, skriver Tican i sin markedsberetning.

Af rapporten fremgår det:

Artiklen fortsætter efter annoncen

I Kina forventes fortsatte problemer med nye udbrud af afrikansk svinepest og andre sygdomme at bremse væksten i genopbygningen af svineproduktionen. Selv med en forventet stigning i produktionen i år vil Kina være i "underskud" af grisekød og fortsætte den store import. Kinas import af grisekød år til dato er med 1,43 millioner tons steget med 22 procent.

Dette er en større kinesisk import end tidligere forventet af Rabobank. For hele året 2021 forventer Rabobank nu, at den kinesiske import vil lande mellem 3,5 og 5,0 millioner tons.

EU

I EU er svinepriserne steget med 22 procentsiden årets start. Selv om priserne for året som gennemsnit forventes at komme til at ligge 16 pct. lavere end året før, vil de stigende svinepriser afhjælpe konsekvenserne af stigende foderomkostninger.

USA

I USA er svinepriserne oppe med hele 68 procent år til dato. En solid indenlandsk efterspørgsel for skinker og brystflæsk sammen med lavere import og begrænsede lagre giver støtte til priserne. Problemer med mangel på arbejdskraft udfordrer industrien. De høje svinepriser forventes at begrænse eksportmængderne.

Brasilien

I Brasilien kæmper svineproducenterne med en stigning på 99 procent i foderomkostninger. Svinepriserne er ramt af en indenlandsk efterspørgsel, som lider under Corona nedlukning og mangel på økonomisk vækst. Dette mere end opvejer fordelene ved en rekordstor eksport, mener Rabobank.