Lyt til artiklen:

Tican med underskud: - Vi styrede virksomheden forholdsvis godt gennem krisen

00:00
Hastighed: ???x
03:19

Tican Fresh Meat havde i regnskabsåret 2021 en årlig omsætning på 8,3 milliarder kroner. I forhold til året før svarer det til et fald i omsætningen på 602 millioner kroner. Årets resultat blev desuden et underskud på 250,3 millioner kroner.

Det skriver Tican i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Antallet af svin slagtet af Tican i 2021 til 3,9 millioner steg med 135.000 i forhold til 2020.

- Regnskabsåret 2021 var et vanskeligt år for hele branchen og heller ikke tilfredsstillende for Tican. Men sammenlignet med resten af branchen styrede vi virksomheden forholdsvis godt gennem krisen. Vi fortsatte med at investere i vores infrastruktur. Og vi har sat generationsskiftet i gang i ledelsen, siger Niels Jørgen Villesen.

I meddelelsen nævner Tican udfordringer som corona-pandemien, nedlukningerne i mange dele af verden og de tilhørende vanskeligheder i forsyningskæderne som faktorer, der har påvirket regnskabet. Hertil kom afrikansk svinepest, som især ramte eksportmarkederne alvorligt.

Niels Jørgen Villesen overdrager med udgangen af juni 2022 sin post som administrerende direktør til sin efterfølger Sebastian Laursen, der har været co-CEO siden begyndelsen af april. Fra 1. august 2022 vil Steen Sönnichsen også være med til at drive den videre udvikling af Tican. Steen Sönnichsen bliver ansvarlig for internationale aktiviteter uden for Tyskland hos Tönnies International og vil i denne egenskab også være medlem af direktionen hos Tican. Denne funktion overtager han fra Frank Duffe.

På trods af den vanskelige økonomiske udvikling foretog Tican igen i 2021 investeringer, især på Brørup-grunden. Nye robotter på slagteområdet og i emballage øger automatiseringen og forbedrer dermed processer og arbejdsmiljø for medarbejderne, skriver slagteriet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Køle- og frysekapaciteten blev udvidet med yderligere køleanlæg, og i andet halvår begyndte arbejdet med nybygningen af et ekstra fryseanlæg med en kapacitet på 300 tons svinekød pr. dag.

Tican har også yderligere intensiveret sit langsigtede partnerskab med Moesgaard Meat og sikret det langsigtede samarbejde for begge sider gennem en aktiemajoritet.

Investeringerne er i overensstemmelse med virksomhedens udvidede virksomhedsstrategi. Udover slagtning vil Tican i fremtiden fokusere endnu mere på at forædle produkterne og udbygge friskhedsekspertisen.

- Det er vigtigt, at yderligere investeringer styrker netop disse områder i virksomheden. Dette gør os i stand til at imødekomme de skiftende markedskrav til endnu mere kvalitet og leveringsevne. Og det er også vigtigt, at vi fortsat sikrer vores råvarebase nemt og pålideligt i samarbejde med vores landmænd som partnere, forklarer den nye administrerende direktør Sebastian Laursen.

Den nye Tican-ledelse vil fortsætte samtalerne med landmændene om prissætning sidste år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi skal afslutte her med diskussionerne. Og i fremtiden vil vi blive ved med at arbejde på at finde en pålidelig og nem samarbejdsløsning for alle. Men vi ser ikke, at tillidsforholdet til landmændene er truet, lyder det afsluttende i pressemeddelelsen.