Lyt til artiklen:

Tönnies lancerer klimaberegner for griseproducenter

00:00
Hastighed: ???x
01:25

Klimaplattform Fleisch - Klimaplatform Grisekød - er navnet på et nyt værktøj, som tyske Tönnies netop har præsenteret. Det skriver ISN, de tyske griseproducenter.

Koncernen ønsker med platformen at gøre hver enkelt producents klimaindsats gennemsigtig, og grundlæggende for det ønske er viden om klimapåvirkning i hele værdikæden, og dermed identifikation af de steder, hvor der kan forbedres.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Klimaplatformen er online og åben for alle producenter - ikke kun Tönnies´ egne leverandører. Online kan landmændene udfylde bedriftsdata såsom størrelse, fodersammensætning, elforbrug og så videre, og vil så få et individuelt overblik og mulighed for at sammenligne sig med andre.

På den måde kan landmændene både se egne data og evaluere dem, ligesom de kan finde de steder, hvor de bedst kan sætte ind og nedbringe deres CO2-udledning.

Til Maskinbladet oplyser Steen Sønnichsen, administrerende direktør i Tönnies´ danske selskab Tican, at man vil se tiden an.

- Det er planen, at vi evaluerer efter erfaringer samt resultater i Tyskland for herefter eventuelt at indføre modellen i Danmark, oplyser Steen Sønnichsen.