Lyt til artiklen:

Knivtromle sønderdeler stub og planterester

00:00
Hastighed: ???x
01:26

Nye muligheder med Mandam´s knivtromle i efterafgrøder.

Mandam har haft succes med deres tandem-knivtromler til sønderdeling af grov stub og planterester. Tromlen arbejder med relativt høj hastighed og er effektiv til at neddele f.eks. majsstub. En overkørsel med knivtromlen medvirker til både mindre smitterisiko via stubrester og bedre efterfølgende jordbearbejdning, skriver Mandam i en pressemeddelelse.

Nu lancerer virksomheden en interessant ekstra feature, der giver plantematerialet et ekstra snit vinkelret på knivtromlens bearbejdning. I al sin enkelthed består nyheden af en ekstra tværstillet redskabsbjælke hvorpå, der er monteret en række tallerkener med bølgekant. De er monteret på kraftige, fjedrende arme, som det kendes fra f.eks. planérplanker på harver og tromler.

Populært sagt vil afgrøderne blive skåret "på kryds og tværs", når knivtromlen kører gennem afgrøderne med den ekstra sektion monteret.

- Jeg synes, det er en smart ekstra mulighed, siger Svend Aage Jensen fra importøren Brørup Traktor- og Maskincenter.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi ved, at tandem-knivtromlen i sig selv er rigtig god i f.eks. majsstub, men specielt i høje, grønne efterafgrøder vil det ekstra snit være godt. Og hvis man vil spare lidt på slitagen på tallerkenrækken, kan man jo bare lige afmontere den før mindre krævende opgaver.

Den ekstra tallerkenrække kan eftermonteres på eksisterende Mandam tandemknivtromler