Lyt til artiklen:

Bednar udvider modelprogrammet med op til 18,4 meter brede redskaber

00:00
Hastighed: ???x
02:52

Abonnementsartikel

Til 2022 introducerer Bednar den nye universalharve Versatill VN_L og VO_L, en ny modelserie af Swifterdisc XO_PROFI tallerkenharver og de brede Swifterdisc XE_MEGA harver.

Kundernes krav kan være meget forskellige de steder, hvor Bednar har aktiviteter. På den ene side er der kunder, som ønsker meget tekniske og strukturelle løsninger i kombination med fuldautomatiske hydrauliske maskinindstillinger. På den anden side er der kunder, som foretrækker de veldokumenterede egenskaber, herunder hydraulikindstillinger, skriver Danish Agro i en pressemeddelelse.

Derfor lancerer Bednar harverne Swifterdisc XE_PROFI og Atlas AE_PROFI på markedet med helt nye elektrohydrauliske maskinindstillinger, som kaldes Bednar Easy Electro-Hydraulic Control.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Systemet tillader fuldautomatisk indstilling af alle arbejdsparametre med indtastning af værdier på kontrolskærmen, fuldautomatisk styring af sammenfoldning/udfoldning samt muligheden for at indstille alle parametre og automatisk justering under arbejdet.

Forbindelsen med belastningsdetektering sikrer, at den justerbare pumpe kun tilfører den mængde olie under tryk, som er nødvendig for den enkelte funktionsspecifikke opgave - det er fuldautomatiseret.

Swifterdisc XE_MEGA

Til markedets effektive bæltetraktorer, vil Bednar levere passende redskaber, ved at lancere en tallerkenharve med en arbejdsbredde på op til 18,4 meter. Den nye modelserie Swifterdisc XE_MEGA er konstruktionsmæssigt baseret på det gennemprøvede koncept for brede tallerkenharver. Den primære forskel ligger i tandemtransportakslen, der er et lovgivningskrav.

Tallerkensektionerne er monteret på foldbare siderammer, der anvender det gennemprøvede X-Precise-system. Tallerkenerne kan fås med diameter på 520x5 millimeter og 560x5 millimeter - savtakkede eller aggressive. På trods af den maksimale arbejdsbredde på 18,4 meter er maskinen yderst kompakt og kompatibel med EU's færdselsregler. Maskinen overstiger ikke en transportbredde på 3 meter, og den maksimale transporthøjde på 4 meter.

Bredere redskaber

Modelserien Atlas AO_PROFI udvides med den nye AO 7000 PROFI med en arbejdsbredde på 7 meter, hele serien består nu af tre modeller med arbejdsbredder fra 5 til 7 meter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Omega-såmaskineserien udvides med den nye model Omega OO 9000 L med en arbejdsbredde på 9 meter. OMEGA OO_FL til afgrødeetablering sammen med gødskning eller OO 8000 FL og OO 9000 FL med en arbejdsbredde på 8 og 9 meter til variabel etablering af flere forskellige afgrøder.

rich-media-3
Omega såmaskinen kan nu fåes i en 9 meter version. Pressefoto: Bednar.