Lyt til artiklen:

Easyconnect koblingen får roser af testpersoner

00:00
Hastighed: ???x
02:20

Det lukkede påfyldningssystem (CTS) easyconnect er det seneste år blevet testet blandt 31 danske sprøjteførere. Rundspørge blandt testpersoner viser en overvældende opbakning til at tage systemet i brug fremadrettet.

Især systemets evne til lækagefri sammenkobling mellem kemidunk og kobleren, samt skylning af dunk vægtes og lovprises højt af testens deltagere, skriver Syngenta i en pressemeddelelse.

I overensstemmelse med den europæiske brancheforening CropLife Europes forpligtelse til at gøre lukkede påfyldningssystemer (CTS - closed transfer systems) universelt tilgængelige, har arbejdsgruppen bag easyconnect i Danmark det seneste år fået systemet testet hos 31 danske landmænd. Testningen har ført til småjusteringer af systemet, der korrigeres, inden produktet forventes lanceret i Danmark og Holland i 2022-2023, efterfulgt af Frankrig, Tyskland og Storbritannien.

Af de 31 landmænd, der har testet systemet, er de 18 indtil videre vendt tilbage med besvarelser på et spørgeskema om deres erfaringer med easyconnect. Langt størstedelen vil, ifølge undersøgelsen, anbefale easyconnect til andre landmænd.

- Vi har fået rigtig gode tilbagemeldinger fra de landmænd, der har testet easyconnect, hvor især systemets evne til lækagefri sammenkobling mellem kemidunk og kobleren, samt skylning af dunk scorer højt i vores spørgeskemaundersøgelse, siger Carina Christine Skovmøller, chef for bæredygtighed, Public Affairs & kommunikation i Syngenta Nordic.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Nem og sikker betjening vægtes højt

En af de landmænd, der har testet easyconnect er Rasmus Eriksen på bedriften Sigridshøj, som har haft mulighed for at anvende systemet i hele 2021. Systemet blev eftermonteret på den eksisterende sprøjte ved siden af dens originale påfyldningssystem.

- Selve dagligdagsbrugen med systemet har været god. En af de smarte ting er, at selve skylningen foregår inde i selve dunken, så der ikke kommer nogen vandpartikler ud i luften. Når systemet er helt færdigt og lågene, der matcher til easyconnect, bliver leveret på produkterne, står vi over for en nemmere dagligdag, fortæller Rasmus Eriksen og fortsætter:

- Mine erfaringer med easyconnect har alt i alt været gode, og det tiltaler mig, at man prøver på at sikre et endnu bedre arbejdsmiljø ved håndtering af planteværn.