Lyt til artiklen:

Kubota udvider med nyt sortiment af sprøjter

00:00
Hastighed: ???x
02:34

De nye Kubota-sprøjter til specialafgrøder er designet til at udføre præcise og bæredygtige sprøjtninger af høj kvalitet, der er tilpasset kravene til hver enkelt afgrøde. Blandt de seks tilgængelige modeller er der egnede muligheder for at dække beskyttelsesopgaverne for frugt- og vinplantager.

De nye modeller går under navnene XTA21, XTA22, XTA24, XTA31, XTA33 og XTA63.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hos den danske importør af Kubota-maskiner, Nellemann Machinery, er man begejstrede for introduktionen af nye sprøjter og ser frem til, at de kan introduceres for importørens skandinaviske kunder.

rich-media-2
Kubotas XTA21-sprøjte. Pressefoto.

- Vi tror, at sprøjterne vil være et godt supplement til de løsninger, vi pt. kan tilbyde frugt- og specialavlere. De nye tågesprøjter, tror vi, vil være en ideel løsning til dem, der har erhvervet eller kigger på at erhverve den populære Kubota M5-narrow smalsporede traktor. Vi tilbyder allerede fræsere og slagleklippere til denne kundegruppe og ser frem til at tågesprøjterne bliver vist på udstillingerne SIMA og EIMA, fortæller administrerende direktør hos Nellemann Machinery, Kristian Refnov.

Robuste og effektive sprøjtninger

Ifølge importøren, udmærker de nye sprøjter sig ved deres robuste, sikre og holdbare mekaniske ydeevne såvel som inkorporeringen af Kubotas seneste fremskridt inden for specialafgrøder. Sprøjternes særlige luftgruppe (Qi) er udviklet til at sikre en ensartet dækning, samtidig med at brændstofforbruget reduceres op til fire liter brændstof pr. time.

Alle Kubotas specialafgrødesprøjter kan udstyres med H3O-teknologi for at give optimal digitalisering af behandlinger. Med H3O-teknologien bliver sprøjterne intelligente og forbundet, så sprøjtningen udføres præcist baseret på trævolumen pr. række. Præcisionen af Kubotas H3O-sprøjter til specialafgrøder fører til en afdriftsreduktion på op til 50 procent og op til 25 procent reduktion i brugen af pesticider.

rich-media-3
Kubotas XTA6315-sprøjte. Pressefoto.

Kubotas tågesprøjter udstyret med H3O-teknologi styres gennem en digital agronomisk platform, hvor behandlinger kan indstilles og sendes direkte ud til brugeren i marken. Indstillingen vises på en skærm, så sprøjten automatisk justerer til.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kubotas sprøjter til specialafgrøder er allerede lanceret på markedet i Spanien og Portugal og vil blive lanceret i Italien, Frankrig og Polen i løbet af 2022. Andre europæiske markeder vil gradvist følge efter fra 2023 og fremefter.