Lyt til artiklen:

Nyt grej og nye ansigter hos Dammann

00:00
Hastighed: ???x
01:27

Efter Mi købte en del af Flarup Maskiner er der kommet nye ansigter til på Dammann-standen til Agritechnica, hvor vi mødte Christian Korsholm, der er salgskonsulent hos Mi.

På Dammann-sprøjten er der også kommet nogle nye features. Der er nu mulighed for at vælge sektioner på bommen, hvor dosis bliver reguleret højere eller lavere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hvis man nu køre rundt med tildelingskort og sprøjter ligeså fint, så opdager man ude ved kanten, at man gerne give lidt højere dosering til noget ukrudt, så kan man nu vælge de enkelte sektioner på skærmen og give dem en procentvis højere dosering, fortæller Christian Korsholm.

Hvis man er mere til spot-sprøjtning kan man nu bestille en Dammann-sprøjte med bommen spækket med kameraer, faktisk sidder der for hver meter et kamera og spotter ukrudtet og sprøjter det ved hjælp af de elektriske styrede pulserende dyser.

Løsningen med spot-sprøjtning er lavet i samarbejde med Bosch og BASF, men allerede nu er det muligt at bestille en Dammann-sprøjte med løsningen, selv om Christian Korsholm fortæller, at det ikke er en af de billige krydser.

- Jeg må nok erkende, at jeg ikke havde forestillet mig, der var så stor forespørgsel på dem, men det er blevet taget rigtig godt imod både derhjemme og her på Agritechnica, fortæller Christian Korsholm.

Se videoen øverst i artiklen og hør endnu mere om Dammann-sprøjterne.